跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 準備下月入讀寶翠園聖雅各媽咪入

亨亨媽咪/cl9409,

Thanks!!! She's really SUPER! I'll let her know about that. She would be very happy!

I'm very blessed.

For this reason, my brother-in-law wanna ask her mom to take care of his fresh new-born boy (born today).

亨亨媽咪 寫道:

Yes! rachel grandma is great! so smart, polite and modern. Such grandma is very difficult to find!

[quote]
cl9409 寫道:
goodynews~

rachel grandma is really super
everytime i see her she is wearing a smile
[/quote]

複式洋房

Re: 準備下月入讀寶翠園聖雅各媽咪入

chim chim/goodynews~~

昨夜去完長隆返來喇!因為全程抱住件好大既行李(亨亨),所以好鬼攰,返來又要清行李,又有一大袋衣物要洗,所以依家先有時間上黎報告一下

雖然只係去咗兩日,但第一次帶亨亨出門,真的比想像中辛苦百陪,但看見亨亨全個旅程都好開心(興奮到夜晚成12點幾都唔訓),所以都覺得呢個旅行係開心同值得既!

因為唔想咁辛苦,所以我哋搭早上10:40既船,但係船程足足要兩小時,差不多成13:00先到蓮花港,過咗關,係出口右手面就有直去長隆酒店既shuttle bus,大約坐半個鐘頭就到長隆酒店側門(為了爭取多d時間去玩,我就係shuttle bus上"暗"亨亨訓著 ),間酒店個lobby竟然係係二樓 ,可能間酒店太好生意,又有太多upgrade去豪華房,我哋check-in時都下午兩點la,仲未有房(要兩點半先執好房),我同daddy就"親"亨亨未醒,走去酒店內間日本嘆返餐,食物及服務都ok,價錢同係香港食日本嘢差不多,食完去攞房,亨亨醒咗,飲支奶,換泳裝,我哋就"親"冇rain,出發去水上樂園(可以在剛下車處乘shuttle bus前往)。個樂園勁大、勁新、勁好玩,個bb池有激流及滑梯,亨亨興奮都連水泡都咬穿,凍到"鎮"都要玩 下次一定要再黎!

晚上,我哋去酒店對面(行五分鐘)睇長隆大馬戲,好正,好精彩,但個人認為聲音效果太大,有d鏡頭幼兒不宜...

第二天早上,亨亨訓到九時許比我叫醒,我哋係白老虎西餐廳選咗個靠近白老虎既位食早餐(見大頭相 ),之後係酒店遊蕩一會,check out去長隆動物園,在動物園內可以同d動物好close,又有個兒童王國比小朋友玩但因為動物園好大,我哋抱住件亨亨,真係行唔哂,下次有機會一定要再黎!

大約四時半回酒店乘17:00之shuttle bus (記得前一天同酒店留定位,因為有好多人都會乘18:00船,憑酒店留位之回條上車 ),準時18:00開船,大約21:30到香港屋企。 旅程完畢。
[/url]

大宅

All,

Good day! Rachel returns to school today!

大宅

goodynews~~
see you on 8/5

首頁

尾頁

跳至