跳至

首頁
12345...48

尾頁

大宅

Re: 準備下月入讀寶翠園聖雅各媽咪入嚟傾吓

cl9409, Bean, Jolly,

當日安排試/取校服真係幾混亂! 我都有買件jacket,夏天著似乎好厚,唔知可唔可以穿別既外套

鞋仔~ Goodynews 問咗無規定!
襪仔~ 無問?

子爵府

2021勳章

chimchim,
我早前己經同老公講左呢日要去學校買校服, 命令左佢一定要去, 所以先見到佢咋! 唔係我諗我都拿唔到咁多野!
講開件jacket, D設計真係差到死, 你有冇留意個袖口好鬼窄, 同埋個袋有等於冇? 我諗我會改下佢個袖口, 改番大D, 唔駛cool咁緊隻手仔, 又唔駛咁長, 裡面穿多件長袖衫都方便D.
I support autism acceptance!

大宅

Hi all,

My girl will join SJS family in August too. It's good to have all of you to share information here.

I did check with Ms. Chan when making the payment. She said it's fine to wear your own "white" jacket.

大宅

Jolly,

yes, that's me and Rachel! Well, just too crowde/busy to had a chat...

Jolly 寫道:
chimchim,
個日見到你同凱晴, 真好. 我都係突然心血來潮望到凱晴, 望下佢個名, 真係! 先認到你咋!! 係你隔鄰的係咪goodynews同佢囡囡呀?

大宅

Jolly, chimchim, bean, cl9409,

The principal/teacher said white "open-chest" outfit are allowed.

For socks, didn't specified. Guess just plain white socks would be fine.

Jolly 寫道:
bean, cl9409,
我都覺得件jacket好pqrst核突呀!! 不過佢地話佢冬天校樓, 我先買咋!! 我諗我都唔會比囡囡當冷氣樓穿番學, 因為佢有帽, 唔通穿住佢來午睡咩! 我唔想佢銀住後面呀!! 不過個日我又唔記得問佢地外套有冇咩限制(顏色之類), 因為個日個安排都好亂下. 你地知唔知返學D鞋仔襪仔有冇規定呀? 佢地個書包我都有買, 不過超大, 我囡咩左就跌, 都冇咩用~

大宅

hi mamummy,

Nice to meet you here!

大宅

Really? I have to ask Rachel to try out then.

Jolly 寫道:
chimchim,
我早前己經同老公講左呢日要去學校買校服, 命令左佢一定要去, 所以先見到佢咋! 唔係我諗我都拿唔到咁多野!
講開件jacket, D設計真係差到死, 你有冇留意個袖口好鬼窄, 同埋個袋有等於冇? 我諗我會改下佢個袖口, 改番大D, 唔駛cool咁緊隻手仔, 又唔駛咁長, 裡面穿多件長袖衫都方便D.

大宅

Re: 準備下月入讀寶翠園聖雅各媽咪入

Hi all,

Very happy to meet you all here. btw, I will take leave in Aug in order to pick my son after school. I hope he won't cry at that time la.

We can keep in touch and share information.

Bean

大宅

咁你地有冇報lee兩個禮拜嘅適應班呀,我就冇,因為請唔切假陪佢,希望到時囡囡唔好kam住我唔放我走啦!
:-(

大宅

cl9409~

早晨呀!
我有幫亞囡報適應班,昨天&今天返,99幫我帶,99話亞女最細,唔係好主動同人玩,只係自己搬d玩具玩 亞女11月先返,怕且到時都5記得晒! 我預咗要2個星期比佢適應!

大宅

Jolly 寫道:
chimchim,

Jolly,
你老公真係好! 我老公好忙,我惟有自己來!
我昨晚先攞件jacket出來比亞女試,老公話邊個 design 咁 urgly,試完後好認同你個講法,但係我好奇怪,點解只有一個 size ,你識改衫 or 係出面改,我覺得真係要同校長反映下!

mamummy,

hi, nice to meet u

大宅

Yes, Lorraine joined 3 sections last week. Nothing special, just let her playing around.

I'm worrying she will cry for long time in Aug cause she never wants to be left alone. Just wonder what I can do to help

大宅

chimchim, goodynews817,

Nice to meet u

U all bought the jackets?? I haven't bought it cause it's too big and ugly. I will wait tilll autumn/winter to decide whether I need it.

大宅

mamummy ~
我依家每天同凱晴講,凱晴大個女~要返學同其他小朋友一齊學習,一齊玩,一齊食飯,知唔知? 跟住亞女問咁媽咪呢? 我話媽咪返工賺錢錢比凱晴返學同買食物,亞女好似明明地,不過未到分離個刻,真係5知會5會 crying !

大宅

mamummy~
係呀! 買咗jacket!

子爵府

2021勳章

mamummy,
歡迎呀, 多D交流下心得丫!

子爵府

2021勳章

chimchim,
我可能試下自己改卦, 都係係咁易個隻.
係啦, 件衫好ugly呀!! 估唔到咁醜樣!! 話晒都算出名既學校丫~
你老公做盛行呀? 咁忙既? 我隻佬一時好一時唔好啦! 係咁架喇~ 唉!

子爵府

2021勳章

cl9409,
我冇同我囡報適應班呀~ 我睇佢得半個鐘頭一節, 仲只係得三節, 都係算把啦~ 希望到時我唔駛同佢一起上堂啦~
cl9409 寫道:
咁你地有冇報lee兩個禮拜嘅適應班呀,我就冇,因為請唔切假陪佢,希望到時囡囡唔好kam住我唔放我走啦!
:-(

大宅

Jolly~
我老公做小生意(好小個隻),佢有單又忙,無單又要搵,所以................

第一次註冊時,校長講過~開學後,家長5可以陪小朋友上堂.....

大宅

其實我同意唔應該倍,
我囡囡一向有上playgroup,佢熟左之後都唔洗有人倍,但點知有日佢地開生日會,我就同佢一齊上,我一離開佢半步佢就cry到失聲,
我唸到時返學我要hau佢唔覺意我就閃人囉

首頁
12345...48

尾頁

跳至