少年成長

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

歲半人仔成日在屋企橫沖直撞,點算?

有冇BB好像我囝囝咁樣o家.成日在屋企橫沖直撞,我大聲鬧又唔聽,細聲教又唔信.最慘係頭仔成左災區.撞到額頭起"樓".心疼c. :-( :-( :-(

子爵府

Re: 歲半人仔成日在屋企橫沖直撞,點算?

我個仔又係咁,仲要成日個塞頭哥瘀晒...
婆婆睇唔過眼..用d手巾包住佢d塞頭哥,等佢跌倒都唔洗咁傷
公公仲話有無d..bb用護塞tin...,初時唔知一回家見到佢,仲以為佢整親包扎

珍珠宮

阿仔玩得癲既時候都會架, 不過而家大少少好似好d 喎

大宅

我囝都係咁丫...惟有將d地墊範圍擴大..希望將殺傷力減到最低law....又唔可以唔俾佢郁..冇計law

複式洋房

呢d係因為佢幾個月大時,太過照顧d小朋友,驚佢地跌親,處處唔比佢地去,或者捉到佢地實,係果時妳地點都得,因為佢都唔會行、唔會走,不過就記到實果處地方,到佢地懂行懂走,就唔會放過任何一個機會、好短時間都好,把握這小小時刻,走去捉實佢地腦海裹的地方。

多d滿足佢地d好奇心,小心d不過就唔好處處都吟緊張,比番d自由空間,OK挂。

維仔媽媽 寫道:
有冇BB好像我囝囝咁樣o家.成日在屋企橫沖直撞,我大聲鬧又唔聽,細聲教又唔信.最慘係頭仔成左災區.撞到額頭起"樓".心疼c. :-( :-( :-(

珍珠宮

畀面勳章

謝謝各位回應.囝囝從小就很少保護.他從爬開始就"自由行"了.我試過放他在遊樂場的地板上爬.到他會行,我都係隨他走.現在我幾乎懷疑係唔係當初少了保護.令到他約束少了.自由過了火.

複式洋房

但係如果係屋企,會唔會同係公園一樣,比佢周處爬,周處搞,包括打開所有櫃桐,將櫃桐裹面d野擺灑出來,都不約束呢,十個月大dBB好八架。

維仔媽媽 寫道:
謝謝各位回應.囝囝從小就很少保護.他從爬開始就"自由行"了.我試過放他在遊樂場的地板上爬.到他會行,我都係隨他走.現在我幾乎懷疑係唔係當初少了保護.令到他約束少了.自由過了火.

珍珠宮

畀面勳章

佢又真系細細個就把櫃桐d野搬晒比來.仲會成個人仔坐在裡面.但我們只會比一個桐佢玩.細個時會比佢在地面周圍爬.

複式洋房

我都係估估下渣,如果係屋企就會橫沖直撞,但係係公園就唔會吟樣,吟就好明顯係係屋企先至會吟樣做…吟就應該同得一個櫃桐先有得玩會有d關係!

維仔媽媽 寫道:
佢又真系細細個就把櫃桐d野搬晒比來.仲會成個人仔坐在裡面.但我們只會比一個桐佢玩.細個時會比佢在地面周圍爬.

公爵府

咁最好每日都帶佢去公園玩多啲, 發洩啲精力啦, 可能屋企地方有限, 佢要橫沖直撞對抗空間。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

首頁

尾頁

跳至