自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

今日本人親身經歷唔係轉貼係紅磡發生~迷魂黨.請求版主鎖係頂部,請各媽咪小心!

14-7-2006今日下午約5:35~6:00,本人今日去紅磡廣場地庫間惠x買完野就由惠x後門通往紅磡廣場(個到係好多人來人往)行到唔夠20步,前面有兩個女人向我方向(對住我好友善咁微笑)行來,差不多到面前兩女人分開行,1個企係我左面停底左(微笑個位),一個行咗去我後面(我冇為以),跟住呢位微笑嘅女人同我講吖BB現在幾大個?都應該識行囉!我只答識行16個月大,跟住我想講唔好意思我約......當時以突然感覺到鼻頭一陣好似煙或粉或氣味(可能係哥羅芳之類)一拱我就對眼睇嘅野已經開始迷迷糊糊,我心知不妙即推住BB車(冇理個嗰人)行得好快入咗一間賣BB時裝舖頭入面跟住老板娘問我嘩做乜塊面青哂?我就手腳無力,講嘢都無乜力,撻底咗係佢張櫈仔上面!我好辛苦先答到佢我好似遇到迷魂黨,個老板娘就叫我小心d座係到唔好唷,後來有個自稱係差人走入嚟問我認唔認得個兩個人,我話認得,個差人話我係出面揾到你形容外形嘅人係出面,問我可唔可以行出去睇吓係咪個兩個,不過我e家好暈我行唔到出去認人跟住有兩個商場女保安扶咗我出去座係d舖頭前認人,但係好奇怪個差人叫我認嘅人係隔4個鋪位到跟本都睇唔到個樣,我暈到已經冇氣再答佢,跟住個差人不停話唔係喇嘛唔係喇嘛!又行開左,一陣又行返埋嚟問我你住邊你屋企有冇人,我唸左一陣我話有(我二話不說好努力咁打個電話比我姑仔叫佢快d行落嚟救我,跟住個兩個差人見我噤電話好快就消失左.........。當現在回憶起個話自己係差人嗰個人都冇比pass我睇!都唔知係咪差人 以上我所講句句係真話唔係大話,請住紅磡區或土瓜灣區或其它區嘅媽咪小心!
兩個女人短頭髮皮膚白淨眼大約5呎4~6中等身裁(帶些肥),口講廣東話咩住粉紅色burberry花餃子袋兩個女人嘅外形款色都差唔多!
而個差人約5呎8-9到一個好大隻另一個瘦d帶眼鏡。
感謝主!本人發覺得早冇唔見嘢!但係比d壞人嚇親我bb女女同我肚內的bb,都真係唔好彩! :-( :-(
只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

男爵府

Re: 今日本人親身經歷唔係轉貼係紅磡發生~迷魂黨.請求版主鎖係頂部,請各媽咪小心!

好驚呀.

子爵府

Re: 今日本人親身經歷唔係轉貼係紅磡發生~迷魂黨.請求版主鎖係頂部,請各媽咪小心!

你而家無事嗎??

公爵府

monchui :多謝提醒, 幾時都係最好唔好同d陌生人講嘢, 好彩你同bb都平安無事, 你自己出入都要小心d呀!

子爵府

知道了! 以後都唔敢! :cry:

複式洋房

D迷暈煙會唔會影响肚內BB,駛唔駛睇醫生呀!

子爵府

阿蚊,
你冇事嘛,你出入要小心D呀!
如果你唔怕麻煩可以到警局報案,免得佢地再嚇親其它人,
特別是老人家呀,同大肚婆,oL呀
你肚裡有bb,有冇睇醫生呀,吸埋佢D唔知咩氣體,去醫生到check好D
唔好再諗今日的事喇,免得不停不停嚇親自己,
謝謝您話我地知呢件事,那我地就可以有所防犯

子爵府

我唔知啊!:-(我現在都未驚完,明天唔落雨去睇e生,多謝各位關心!祝福大家千其唔好遇到呢d壞人!
shirleyby 寫道:
D迷暈煙會唔會影响肚內BB,駛唔駛睇醫生呀!

大宅

好媽媽勳章

好恐怖!!!

多謝你既分享!!
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

子爵府

你冇咩樹就好啦...

果d衰人....

水晶宮

難得你咁冷靜,,如果係我一定比人洗劫左都未知
你記得去醫生到checkcheck...多謝提醒~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

好彩大人同細路冇事,係嚇餐懵

禁止訪問

子爵府

唔知明天再報警有冇用呢?我e家都好擔心肚內bb有冇事,我驚到現在個人仲震緊!我驚左成晚,呢份經歷寫左個鐘,有冇屋企有差人嘅媽咪講比我聽,明天去報警有用嗎?差人會受理嗎?

子爵府

唔知啊!暈住比姑仔陪返屋企!但係暈左成晚手腳無力!:-( :-( 明天去報!
小香香 寫道:
咁bb舖個老闆有冇幫你報警呀

大宅

多謝你提醒我地呀!

子爵府

醒目開學勳章

嘩!好賤呀,連帶住BBo既都搞,你無報警咩?等警方會搵人留意果區架嘛!

不過好彩大細都無事咋,你好冷靜呀,為你鼓掌

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

thx~~~~

首頁
12345...14

尾頁

跳至