跳至

首頁
12345...58

尾頁

男爵府

Re: 2006年8月入讀啟思(青衣)既家長一齊傾下啦!

2006啟思(青衣)同學冊
.......................................................
Wingwingchu ---Hayhay---小組班
Charlotteling ---Oscar---小組班

珍珠宮

Re: 2006年入讀啟思(青衣)既家長一齊傾下啦!

wingwingchu 寫道:
可唔可以教我青衣MTR點來回啟思(青衣)? Which exit, any bus/minibus? 頭個幾日要工人帶, 要explain to her ar(其實我自己都唔識). Thanks.

P.S. 啟思會替每個同學做本album, 記得order呀. 我看hayhay個本時差d喊左出黎, 見証佢成長呀!
我都唔識去呀
album 幾時要order架

珍珠宮

介唔介意留低芳名ar?

[size=medium]2006啟思(青衣)同學冊
.......................................................
cway -----------梓淳-------小組班

珍珠宮

Charlotteling ---Oscar---小組班
cway------------梓淳----小組班

男爵府

wingwingchu,

你可以係tsing Yi MTR 出, 我唔肯定係咩出口, 但出左MTR你會見到Maxim 個邊就岩, 之後落esclator就可以坐shuttle bus, 咁就Ok,

但是要用ticket 的, 你可以同學校講, 睇下佢地有無ticket 買, 如果無我可以幫你地買@3一張, 又或者你地搭時同其他人買

珍珠宮

charlotteling,

d shuttle bus 隔幾耐一班架

珍珠宮

如果我地(or工人) 揍左小朋友上校車, 跟住先自己去學校, 咁咪實遲好多先去到學校

男爵府

Charlotteling ---Oscar-----小組班
cway------------梓淳------小組班
維尼bb-----------琳琳------小組班

男爵府

係咪即係向住灝景灣果邊個的士站果度?
我都唔知實際係邊度.
不過我之前打電話問過學校喇, 可以向學校買車票架.

珍珠宮

維尼bb,

你住邊架

大宅

cway and all,

About the album, 遲d學校會派通告. If interest, I can bring in on the introduction day and share w/ all of u bo.

我估頭幾日可能no school bus ar, 所以要plan 定d交通.

Yes, 維尼bb, where u live? I know one bb named 琳琳also will attend the 小組班bo.
~-~-~-~-~-~wingwingchu

男爵府

cway, wingwingchu,
我住海欣呀,青衣馬頭果邊

男爵府

cway,

如果是09:00前應該係6mins一班, 因為唔同時段有唔同schedule, 但我唔見左個timetable, 試下問下學校有無.

不過如果是09:00前的車都好密的.

維尼BB,

唔係呀 ! 應該係去珀麗灣個度呀 !

我以前都是住海欣的, 唔知以前有無見過你呢 ?

你係海欣去曉峰園都有的痳煩, 你是不是搭school bus 呀?

男爵府

係呀, 我果邊返學真煩, 所以起初唔坐校巴, 之後再join, 但要再同99商量下, 因為係佢湊我個女架.

男爵府

維尼bb,

如果你唔坐school bus, 可以行去青衣城再搭shuttle bus.

平時都ok既, 但如果落雨就煩的.

你住係海欣幾耐呀 ? 我以前住2座的

珍珠宮

wingwingchu 寫道:
cway and all,

About the album, 遲d學校會派通告. If interest, I can bring in on the introduction day and share w/ all of u bo.

我估頭幾日可能no school bus ar, 所以要plan 定d交通.
都好喎, 睇左辦先決定要唔要囉. 不過之前我地要記住相認喎

珍珠宮

維尼bb 寫道:
cway, wingwingchu,
我住海欣呀,青衣馬頭果邊
咁你係咪都係坐校車呀

珍珠宮

charlotteling 寫道:
cway,

如果是09:00前應該係6mins一班, 因為唔同時段有唔同schedule, 但我唔見左個timetable, 試下問下學校有無.

不過如果是09:00前的車都好密的.

男爵府

係呀 ! 我都想睇下本album先, 是不是要一早就學校訂0架,

我都到時可以約埋一齊喎

珍珠宮

我啱啱同黃校長傾完, 佢話開學既1st 4 days 都可以安排小朋友坐校車, 只要Aug 5 同老師&司機約定就得喇, 不過根據佢個人建議, 個幾日如果可以就應該唔好坐校車, 自己帶小朋友一齊去學校, 費時比小朋友覺得一開始你就送左佢上車, 小朋友會未去到學校已經 :-( 餐飽喇, 如果自己帶, 小朋友就感覺你陪佢去學校玩, 等佢習慣左幾日喇, 先坐校車. 我覺得黃校長呢個advice 都幾有道理
同埋黃校長真係好nice 呀 :mrgreen:

首頁
12345...58

尾頁

跳至