跳至

首頁

尾頁

大宅

BB訓覺個頭出晒汗

我個女一訓就成個頭係汗(個身無喎)
開行冷氣都係咁,
記得以前好似睇過一個topic都有媽咪話佢既BB係咁.
唔知而家其他BB重係唔係咁呢?
要唔要同佢睇醫生呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: BB訓覺個頭出晒汗

beeeee 寫道:
我個女一訓就成個頭係汗(個身無喎)
開行冷氣都係咁,
記得以前好似睇過一個topic都有媽咪話佢既BB係咁.
唔知而家其他BB重係唔係咁呢?
要唔要同佢睇醫生呢?

臭b都係咁,開左冷氣都會滴汗(玩緊時)
飲奶就會成身濕晒~
不過依家訓覺就冇成頭濕,因為開左冷氣...我諗唔駛睇醫生下嘛...不過要睇緊d佢,因為流汗又開住冷氣好易攝親~
臭b佢著背心唔著褲訓覺....成日都好熱,但一come被就會熱醒...所以有時我都好驚佢凍親...唯有晚晚起幾次身幫佢come被~
你知啦,開冷氣,有d時間,大人都會忽冷忽熱...所以...真係好麻煩...bb成個火爐咁佢辛苦...我地又辛苦 :-(

洋房

我諗都幾多小朋友係咁,我亞b(1歲)同佢d表姨(1歲9個月)同表舅父(k2)都有咁既情況,我睇過一d書就話因為bb既汗腺未發育得完全,而多數係頭仔出汗,但就冇話至到幾時先發育完成,所以都唔使話睇醫生既,不過可以問下健康院既姑娘有咁既問題。
由出世到而家,我都晚晚同佢抹汗,如果唔抹佢到半夜就熱醒好唔舒服,再唔係就因為d汗干左攝一攝而醒左。
不過係另一方面諗,一出汗都係頭,咁淨係抹頭,唔使抹其他地方,都唔算辛苦lu,方便左......哈哈!
最新秋冬童裝衫、褸,歡迎參觀!!Smart Kid's Shop

大宅

我阿仔又係成日個頭出汗啊!!

大宅

我個仔自己瞓覺就好少出汗, 但我抱住佢瞓或飲奶就會成頭汗...
歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

大宅

我個女同beeeee一樣一訓就成個頭係汗個身就無 開行冷氣都係咁 , 都唔知點解 不過阿媽話bb係咁, 所以冇理 ?-(

Natasha 是媽媽和爹地之寶貝

複式洋房

係呀,所以我墊左條毛巾仔索汗。

子爵府

阿婆都話bb係咁ka, 個頭出汗先healthy wor ?-(

NATASHA101 寫道:
我個女同beeeee一樣一訓就成個頭係汗個身就無 開行冷氣都係咁 , 都唔知點解 不過阿媽話bb係咁, 所以冇理 ?-(

子爵府

浩揚仔都係咁. 但姑娘話新陳代榭好喎!
所以我冇理呀~ 我自己都覺得冇大問題.

大宅

好多謝大家回答我,
知道好多BB都係咁都安心D.
睇到你地話咁係新陳代謝好, 同健康就重開心

因為我個工人佢重擔心過我, 話佢個女以前都唔係咁,
猛叫我同佢睇醫生.
咁我可以同佢講返, 叫佢都安心.

複式洋房

呢個星期日(如果book到)會帶Marcus去睇兒科醫生(for growth check,因為佢之前成日嘔同吾夠磅),我諗住順便問埋醫生...

有冇其它問題想問呀?

首頁

尾頁

跳至