論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 機票回印尼

直飛應該好貴,未必有工人價o忝~

但如果工人單程返印尼,其實只包機票送佢到居住國家就得,貼多程錢比佢返屋企算是人情~

別墅

剛剛買了張單程去四水的airticket俾印印:
CX $1690+262 tax 行李:35kg

加魯特要$1510 +372 tax 行李:35kg (要轉機)

由於兩者都係相差$70,所以都係買CX,唔駛佢轉機咁可憐

P.S.要show employment contract

大宅

我想問如果怕工人完約後玩野,是否不用經agent買ticket,自己去旅行社買ticket仲要寫正佢個名.等佢一定要返印尼無得留港?
謙謙已在9月15號出世喇!2.6kg 全人乳 一個月 3.88kg 二個月 5.95kg 三個月 7.33kg 五個月 8.35kg 六個月 9.21kg 七個月 9.42kg 八個月 9.51kg

複式洋房

2fungs,
我下星期五炒個工人, 咁係咩只需要買一張去jakata既機票就己經可以? 同埋呢程係咩最平呀?

男爵府

$3k 8月坐cx 返四水妳地覺得貴唔貴

男爵府

好貴啊
校長 寫道:
$3k 8月坐cx 返四水妳地覺得貴唔貴
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

男爵府

但8月返,飛機peak season ,應該是這個價錢

珍珠宮

係咪來回,但都唔洗咁貴,之前問過8月來回都係2030(包稅),單程1820(包稅)加魯達要轉機,買機票仲貴過agent fee.你3千幾好貴喎. 唔值.

大宅

我剛問完agent,佢地話如果工人住泗水,而你買機票去jarkarta,工人要轉機,你要付$400比佢 + $100/日住宿 (in case 佢要stay 在jarkata等機票)

不如你買 gaurda 去泗水機票,要轉機,但平d~

你可請教下agent / 其它人,睇下講法一唔一樣。

WahMingTung 寫道:
2fungs,
我下星期五炒個工人, 咁係咩只需要買一張去jakata既機票就己經可以? 同埋呢程係咩最平呀?

禁止發言

大宅

2fungs:

HI, 我想問單程去四水是否真是甘價錢?在那裡買?可否提資料?

大宅

Momsusan:

我想問在那裡買去泗水機票單程, 因我工人8月中走, 想知道詳情及比較下, 是否直航到及可否給些意見, thanks

複式洋房

我個印印八月中返印尼,
想請問單程返耶加達機响邊度買平d
大約幾多錢?
C:\Documents and Settings\Tommy\桌面\jumppooh1.gif

民房

3k HK to Jarkata - Semarang (incl.) on
29-July, Is it expensive ????

男爵府

$3K
勁貴呀, 係咪坐cx先? 唔係直航就更貴啦.

我訂左十月份來回機票經星加坡轉機去泗水,好似係$2200+TAX,我都覺得好貴喎.

LABOUR TICKET會平D喎好似.
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

大宅

LILY媽咪 寫道:
係咪來回,但都唔洗咁貴,之前問過8月來回都係2030(包稅),單程1820(包稅)加魯達要轉機,買機票仲貴過agent fee.你3千幾好貴喎. 唔值.

請問你在那間agent co 買.

大宅

I want to re-contract w/ my maid next year,

HK to Jarkata - Semarang (incl.) return ticket
June~July, how much? pls advise.

Thanks!!

大宅

just call my agent OCT to surapaya indonesia, 2700 +338 for cathay.

I think it is also expensive.
:sleep:

首頁

尾頁

跳至