自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 m1m1sam 的帖子

最怕係有d 議員又拉布抗議咋~
為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

珍珠宮

好媽媽勳章

但是現在可以一簽多行, 水貨客走多幾轉一樣可以獲利.

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

快手啲喇!!!
笑下又一日。放鬆下啦大家!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+kiki.kiki+於+13-02-01+發表

原帖由 Shirleyng428 於 13-02-01 發表
係囉!每日好多跨境學生,唔明
小朋友可帶0g,點都好,水貨客要走奶粉都困難左好多,起碼唔係幾箱幾箱咁運走

伯爵府

引用:政府即將修例,+每人(不包括小朋友)+最多可

原帖由 m1m1sam 於 13-02-01 發表
政府即將修例, 每人(不包括小朋友) 最多可帶1.8 kg奶粉出境, 即係兩罐
希望快d通過
...
葉太好建議

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:每人限帶1.8 kg !

總有離別的時候

侯爵府

回覆:Shirleyng428 的帖子

咁我答你e跨境學童係無得帶書包綿被之外既野过關、放心、反而係d保姆偷偷地带

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BaoBaoLung 發表於 13-2-1 17:03
以港府一向嘅速度, 應該要到4月新財政年度才能立到法例啦!

...
2月份內會提交建議去行政會議,行政會議有權決定幾時開始實施,所以最快可以2月份完成。

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

引用:以港府一向嘅速度,+應該要到4月新財政年度

原帖由 BaoBaoLung 於 13-02-01 發表
以港府一向嘅速度, 應該要到4月新財政年度才能立到法例啦!

...
Feb ah

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

遲到好過無到~

珍珠宮

2024年龍年勳章

咁呢一個月有排搶了!!!!!!
希望每天開心渡過 ;-)

伯爵府

講咗啦,講咗啦,不包括小朋友,即係唔比小朋友帶呀

子爵府

葉太話可以先執行, 後資咨詢, 點解吾甘做呀??? 仲等.....

BaoBaoLung  Support    發表於 13-2-1 17:42

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

咁帶多咗嗰啲要沒收先得woh!千萬唔好話可以比稅

大宅

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

好媽媽勳章

伯爵府

公爵府

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至