懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係末一定要做糖水test, 我而家32週, 點解醫生無講過要做ge??

thx....

民房

Re: 係末一定要做糖水test, 我而家32週, 點解醫生無講過要做ge??

恭喜你唔使做糖水test,我就冇咁好彩嘞.有第一個b時,陀到大概8個月左右,醫生懷疑我有妊娠糖尿,所以咪要去check囉.好彩,"咭"完6針後, check唔到有糖尿jar. :-P

大宅

Re: 係末一定要做糖水test, 我而家32週, 點解醫生無講過要做ge??

唔一定, 我都冇做過~~

複式洋房

可能佢覺得你家族冇糖尿,所以就唔洗驗...

男爵府

wnn,

你有無係政府做產檢?? 政府e院通常會在你懷孕 28-32 weeks 內做糖水test. 如果無係政府做產檢, 你可以問吓你個c+ 醫生睇吓需唔需做.
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

複式洋房

因為我見d朋友係政府生個個都要做, 反而私家唔駛?!??!?

elaine@elaine 寫道:
可能佢覺得你家族冇糖尿,所以就唔洗驗...

複式洋房

我私家同政府都有睇,因為我媽咪有血糖過高,
所以政府個邊就係我大概27weeks個時幫我驗!

複式洋房

我係睇私家ge....頭先問過d姑娘, 如果我要求做可以寫醫生紙去做, 但醫生無提過可以唔駛....

paltiBB 寫道:
wnn,

你有無係政府做產檢?? 政府e院通常會在你懷孕 28-32 weeks 內做糖水test. 如果無係政府做產檢, 你可以問吓你個c+ 醫生睇吓需唔需做.

民房

吓,點解一定要做?究竟你話的糖水test和我講的糖水test+拮針是咪兩様嘢來的?!唔通答錯嘴. 我是私家醫生叫我check的.

複式洋房

下....我諗一樣架....check血糖

amyyeu 寫道:
吓,點解一定要做?究竟你話的糖水test和我講的糖水test+拮針是咪兩様嘢來的?!唔通答錯嘴. 我是私家醫生叫我check的.

民房

如果你醫生沒有特別叫你去check的話,即係你ok囉,點解重要去check.唔係講玩,真係好辛苦,要抽6支血嫁,每半個鐘抽1小支!

大宅

amyyeu 寫道:
如果你醫生沒有特別叫你去check的話,即係你ok囉,點解重要去check.唔係講玩,真係好辛苦,要抽6支血嫁,每半個鐘抽1小支!

咪係, 我政府, 私家都有睇, 但兩度都冇叫過我去做, 咁即係正常冇事啦, 做咩仲要搵野黎check呀??

大宅

我到依家都唔洗Check, 我問過健康院o既姑娘典解我唔洗驗血糖, 佢仲好驚咁問返我轉頭典解我咁問 佢話唔係個個都要Check, 你冇過重, 冇家族遺傳同高齡都唔洗check 放心啦 唔洗驗咪仲好, 聽講果碗糖水好難飲架, 我真係唔想試呀
3.315kg

首頁

尾頁

跳至