母乳餵哺

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

Re: breastfeeding week ( August)

歡唔歡迎我呢d全泵型奶媽o架?

禁止訪問

Re: breastfeeding week ( August)

男爵府

winga_li 寫道:

winga_li,

母乳媽媽聚會是:
歡迎所有母乳媽媽(不分全泵型、全埋身型或混合型)參與。
藉此聚首一堂,互相分享,彼此支持。

相信搞手之一monmantong 必定歡迎您!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

男爵府

Hi monmantong,

Oh, 難得有機會向母乳前輩們請教 & 在母乳路上加加油;可惜與旅行日子相撞,未能參與!

Wish you all enjoy this wonderful gathering!

Hayes mama

Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

子爵府

支持!
支持!
支持!
支持!

大宅

Re: 請注意---國際母乳周(bk母乳媽媽共聚一堂)

別墅

大宅

如果時間許可..我一定參加同支持!!
我係0606奶媽!!

複式洋房

hello monmantong,

I'm a 06 mama, breastfeeding for 2 1/2 months. i'm interested to join the gathering too. please lemme know if there is anything i can help. :wink:

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

monmantong,

喜見你來召開聚會! 上周我代為在母乳周找場地舉行活動, 聯絡上次617聚會幫手安排場地的conniewan, 可以在8月5日(星期六)下午在同一場地進行母乳聚會.

經與conniewan商量, 就是讓這個位於交通便捷的旺角室內的場地裡聚會, 請你擔當是次活動的召集人.

在此非常感謝conniewan和monmantong!

場地資料, 請見PM.
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

大宅

請問今次聚會時間係幾點?
因為我好想參加

男爵府

Hayes mama,

真可惜你未能來, 上次sling gathering 只過你一面, 都無時間傾 tim
.
千析只好前輩咁稱呼!大家都係母乳媽媽, 互相分享咁jet,
我好young ga !
去邊度玩? 帶埋bb 去?

[quote]Hi monmantong
Oh, 難得有機會向母乳前輩們請教 & 在母乳路上加加油;可惜與旅行日子相撞,未能參與!

Wish you all enjoy this wonderful gathering!

Hayes mama /quote]

男爵府

andie_chow,
暫定下午2 時左右, 要與借出埸地媽媽 reconfirm.

男爵府

Glad,

多謝幫忙! 等我唔駛左望望!
已收pm, 地方非常好, 交通方便, 又可多d 人參加!
其實我今次又充當一次召集人, 實在是非常希望有 机會分享心得, 因我唔知亞仔几時唔食 mama 奶奶, 咁我大机會收工了(唔生), 所以.. :cry:

Conniewan,
多謝幫忙!! 要見下你先, 大家交流吓!

由 Glad 於 2006-07-24 16:16:25由 Glad 於 2006-07-24 16:16:25

monmantong,

喜見你來召開聚會! 上周我代為在母乳周找場地舉行活動, 聯絡上次617聚會幫手安排場地的conniewan, 可以在8月5日(星期六)下午在同一場地進行母乳聚會.

經與conniewan商量, 就是讓這個位於交通便捷的旺角室內的場地裡聚會, 請你擔當是次活動的召集人.

在此非常感謝conniewan和monmantong!

場地資料, 請見PM.

男爵府

saurus,
thanks a lot. will let you know if I need your help!

大宅

chiuchristan 寫道:
[quote]
winga_li 寫道:

winga_li,

母乳媽媽聚會是:
歡迎所有母乳媽媽(不分全泵型、全埋身型或混合型)參與。
藉此聚首一堂,互相分享,彼此支持。

相信搞手之一monmantong 必定歡迎您!

Hayes mama [/quote]

還有過氣奶媽呢!!

大宅

好呀, 上次617果到好舒服呀, 今次要唔要好似上次咁統計人數呀

如果要咁係咪好似上次咁報名先呀
[quote]
monmantong 寫道:
Glad,

多謝幫忙! 等我唔駛左望望!
已收pm, 地方非常好, 交通方便, 又可多d 人參加!
其實我今次又充當一次召集人, 實在是非常希望有 机會分享心得, 因我唔知亞仔几時唔食 mama 奶奶, 咁我大机會收工了(唔生), 所以.. :cry:

Conniewan,
多謝幫忙!! 要見下你先, 大家交流

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

monmantong 寫道:
bpooh,
ai ya, don't mis-understand.. because the old moms--02 /03 are now non- active ( including me) in this forum, so that i just want to do somethings to woke them up ! because i do miss them as we didn't see each other for very long time.

You will experience next year that you will be busy on searching kindergartens, busy on playgroups, activities for kids ... which occupy my time ..
of course, i would appreciate if you (05/06 ma) can give me hands ...

03 ma報到,有咩要幫手?
我訓....身支持!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

男爵府

mcdullyiu,
Thanks a lot!! very appreciate! i really woke you up! haha.
will announce more details after getting the actual time.

別墅

monmantong,

時間許可的話一定到場支持!等你公佈啦~

iris

旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊