想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日我day29啦,,已維m到..但又唔係??

頭先去大便時,,陰道有少少血出..係淺粉紅色咁...
諗住係m到....但係而家又冇流到...
因為我總等緊bingo...
點解會咁???

子爵府

Re: 今日我day29啦,,已維m到..但又唔係??

可能月經既前奏或者著床性出血呢.你cycle 幾多日?
fayecat 寫道:
頭先去大便時,,陰道有少少血出..係淺粉紅色咁...
諗住係m到....但係而家又冇流到...
因為我總等緊bingo...
點解會咁???

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你睇下遲少少/明日, 會唔會黎M? 有D sisters 黎M前都會咁. 如果唔係, 有可能係bingo 既著床血 :mrgreen:

複式洋房

pollybell

我cycle35-40日到
咁有冇機會bingo

miffymiffy
我都想快d知係唔係bingo

子爵府

cycle 35日就有可能係著床血,如果係就有機.

over cycle 40日就好大機會係排卵性出血.
fayecat 寫道:
pollybell

我cycle35-40日到
咁有冇機會bingo

miffymiffy
我都想快d知係唔係bingo

複式洋房

pollybell
咁我多左分泌時....唔係排緊卵??
食完飯去小便時..抹到少少分泌係好"探"色的啡
有時係血絲....不過又係好少

大宅

是否著床一定有血

複式洋房

Dorisdoris
你都係等緊bingo呀??

子爵府

唔係人人都會有著床出血既情況.著床成功都唔一定會出血.

著床血偶爾會發生在受孕後三~五天,所以會比排卵性出血晚三~五天。[quote]
Dorisdoris 寫道:
是否著床一定有血

子爵府

有分泌時唔一定有排卵,整個週期都會有分泌,每段時期既分泌物有所分別.

就算排卵性出血都唔一定排緊卵,有些人在排卵前,時,後,都會有少少啡或少少血絲.但又唔係人人都有.
fayecat 寫道:
pollybell
咁我多左分泌時....唔係排緊卵??
食完飯去小便時..抹到少少分泌係好"探"色的啡
有時係血絲....不過又係好少

大宅

係呀!等緊等緊!好緊張.....roll: roll:
唔知有無Bingo呢?快D到下星期就知道....
Cycle 38约28/7就M到...,但我沒有着床
出血喎????

idea: idea:

fayecat 寫道:
Dorisdoris
你都係等緊bingo呀??
:cry: : :idea:

複式洋房

hi dorisdoris..

same as u... my m should come on jul 27.. also very 緊張...

複式洋房

pollybell
如果少量流啡,同少量血絲....流超過左6日以上..
咁樣要睇醫生??
因為我怕到時唔知點算

子爵府

如果流啡輕微同少少血絲,如三日內自然消失,就唔需要理會,如果你6日以上都需要睇醫生,可能係不正常出血,如果係著床性出血,6日都無問題,不過你最好去醫生處confrim是否係咪著床血.順便驗孕.
fayecat 寫道:
pollybell
如果少量流啡,同少量血絲....流超過左6日以上..
咁樣要睇醫生??
因為我怕到時唔知點算

洋房

我今日都day30 ar, my cycle is 35+

好似同幾位等緊的姐妹的日期好似, 27/7都未黎m就有機喇...

good luck for all sisters!!!

洋房

fayecat, bp1996 and dorisdoris,

我地4個都勁似呀, 都係今日day29 or 30, 大家既cycle都係day35或以上

大家互相支持呀!!!!

複式洋房

太好o拉... :-( :-(

大宅

等到下星期,希望各姊妹都有好消息啦

juliehon 寫道:
fayecat, bp1996 and dorisdoris,

我地4個都勁似呀, 都係今日day29 or 30, 大家既cycle都係day35或以上

大家互相支持呀!!!![/quote]

複式洋房

juliehon,fayecat, and dorisdoris,

btw, 大家都係第一胎?

大宅

喺呀! 第一胎!我今個月先開始努力,又睇到各姊妹D留言,都學識好多嘢,不過都仲有好多問題

首頁

尾頁

跳至