自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

富人係唔貪污,唔貪小便宜架

剛才睇左亞視阿葉劉老太訪問阿田"不"俊的開頭一段對話,

睇左開頭已經無法再睇落去。

兩個人自話自說。

葉劉老太話外間d人成日話富人治港,

咁,

佢話好處係富人唔貪污,唔貪小便宜... ?-(

(虧佢講得出口)

佢話d人話富人治港唔好處係無法體會低下階層的處境。

咁阿葉太話,以田不俊li個都係富家子弟出身ge人,咁聰明,咁,佢話聰明又點會體會唔到貧窮人處境?咁話...

我愈睇就愈覺得兩個very stupid ge人係度你一唱,我一和咁......感覺非常噁心...

老公見我開始 ,唔准我再睇落去,

我亦為左家中個電視機著想(唔想部機俾我打爆佢),只好轉台了。

唉...窮人係咁架喇,一部電視機好貴架嘛.... :tongue: :tongue: :tongue:

唔知中央同香港政府搞乜鬼....真係多怪事,教育制度怪,俾d大陸人不停黎生仔怪,陳太怪,又多個葉劉老太作怪。

唔知佢地班人搞乜葫蘆賣乜藥...

誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗
該用戶已被刪除

Re: 富人係唔貪污,唔貪小便宜架

大宅

成日都亂up24,
超憎佢地d時事政治節目,
當d人好白痴咁...
好想作嘔, 一見到就轉台...
睇佢d垃圾, 簡直係侮辱自己d智慧...

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

公爵府

:tongue: :tongue: :tongue:

大宅

小師妹:
乜咁好火?
睡覺 寫道:

兩個人自話自說。

咁,

(虧佢講得出口)

咁阿葉太話,以田不俊li個都係富家子弟出身ge人,咁聰明,咁,佢話聰明又點會體會唔到貧窮人處境?咁話...

我愈睇就愈覺得兩個very stupid ge人係度你一唱,我一和咁......感覺非常噁心...

我亦為左家中個電視機著想(唔想部機俾我打爆佢),只好轉台了。

唉...窮人係咁架喇,一部電視機好貴架嘛.... :tongue: :tongue: :tongue:

唔知中央同香港政府搞乜鬼....真係多怪事,教育制度怪,俾d大陸人不停黎生仔怪,陳太怪,又多個葉劉老太作怪。

大宅

係呀...我好火,討厭壞人呀~~~~~~~~~~~~~ :tongue: :tongue: :tongue:
hermanpapa 寫道:
小師妹:
乜咁好火?[quote]
睡覺 寫道:

兩個人自話自說。

咁,

(虧佢講得出口)

[/quote]
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

大宅

政客始终是政客!
仲有邊個可以犧牲個人為大眾?別天真!

還記得在政戰學校參觀那些口號「以國家興亡為己任,置個人生死於度外!」
真是知易行難! 天下烏鴉一樣黒!

男爵府

:tongue: :tongue: :tongue:

大宅

:tongue: :tongue:

子爵府

畀面勳章

:tongue:

大宅

香港就係冇政治人才~~都係唔識政治架人做政客.

珍珠宮

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我好耐之前係亞人哥個機構(職X盟)讀咗個course, 佢D靚話,田兄係無賴,恃住自己係區議員,成日唔交管理費,如果係真,咁我唔覺D富人唔貪小便宜喎!

子爵府

世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

首頁

尾頁

跳至