論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

bun bun驗身唔通過,我要點做呢?

本來預左個bun bun 今天到香港的,但星期六下午個agent俾電話我,話個bun bun驗身唔通過,話係個肺有隠影哦,要食兩個月藥,再去檢查,如果沒事就可以過來香港哦 ! 我第一時間緊係推左佢啦,好返我都唔要的拉,咁個AGENT就話俾我再撿另外一個工人哦,但我又要再等多兩個月了....E+我可以點做呢?

大宅

Re: bun bun驗身唔通過,我要點做呢?

小心係個agent 有問題,因驗身理論上唔會咁遲先知結果.

大宅

未能符合合約要求,要公司換過個...!

大宅

我依家仲要補錢換現成印印啊! 又要等6weeks..... :-(

大宅

你真要問清楚你個 agency 點解咁遲先知,佢地有收錢架麻!做野做到咁,一係你叫佢退錢搵過第二間;你首先自己可唔可以再等先,唔好因一時情急就搵個現成,因為現成都要考慮點解佢個主人唔同續約,佢做咗幾耐.

民房

what is the name of Agent, PM me because I have the same case I will let you know the agent name in Wanchai near MTR Emr?'s service

首頁

尾頁

跳至