在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

個工人話我,有晩同佢洗澡後落樓下買野整病左佢。佢本身已有咳,但我已抹乾吹亁曬佢的頭髮,穿了三件衫加褸,其中一件是羊毛內衣,穿好先落街買野,第二天早上見佢有d鼻水,我自己懷疑係咪早上冷親。工人就怪我前一晚同佢洗澡後落街。有冇關係

禁止訪問

回覆:一歲多bb唔可以沖涼後出街架咩?

禁止訪問

回覆:hksina 的帖子

水晶宮

工人話你?????
佢敢話你

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

梗係無關係啦, 工人係用一招叫'先法製人', 等你唔夠膽話佢整病BB, 好高招, 小心工人, 老屈.
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

男爵府

洗完頭就算吹乾都未必完全乾透. 加上天氣凍就有機會. 小朋友最好載帽, 我以前睇書, 頭係人體散熱最多嘅部份. 下次小心啲啦.

大宅

回覆 hksina 的帖子

通常感冒由中招到病發都有3日, 所以應該唔關你事, 唔使擔心

公爵府

多鬼餘,你工人好大膽話你,同佢講香港興小朋友黃昏前沖好涼,特別係晚上會出夜街的,夜返屋企小朋友想瞓就瞓得,我家2個就係。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

個工人可能博你話唔關沖涼事,咁以後如果佢幫阿仔沖涼後出街sip親,你就唔可以鬧返佢喇!

大宅

嘩個工人咁大膽話你, 比我我一定罵敲返佢

男爵府

咁個工人都係肉緊個小朋友姐,可能真係媽媽整病呢,對事唔好對人。我自己覺得沖涼後真係好易攝親,樓主下次避免下啦。

大宅

我覺得係啲感冒symptoms慢慢發出黎

大宅

趣教勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我囡沖完涼都會出街食飯等等,等佢一返到屋訓就可以訓。尤其是去D比較遠既地方,因為佢坐車返黎時已經豬左。
叫醒佢只會嘈,係咁叫,所以都係...

我覺得出門著夠衫就OK。
怕咪帶多條頸巾。
我囡係我照顧下,好少病。

工人方面,可以同佢溝通多D。
大家少用鬧既方式,生活都美好D

大宅

我都經常幫BB沖完涼, 先帶佢出街, 無病喎!

大宅

我覺得應該無關係囉

大宅

依個工人好大膽,我即刻就好火,好唔好老皮咁問佢,冲完涼落街同佢病有乜關係,佢支唔以對,咩毛孔擴張,我話我吹乾曬佢個頭又著夠衫,同佢病有乜關係呀,佢知我唔妥佢就冇出聲。今年連利是都唔想封比佢,但結果都封左。佢成四十歲人都唔識做人,做野萺萺地又唔醒目時常做錯野又唔講sorry, bb發燒唔識同佢除衫,燒到我放工番來仲著住三件厚衫。凍又唔識同佢著衫,成日以為自己好有經驗,仲教番我轉頭。我阿媽夾埋餸比佢食都唔識講thank you. 冇禮貌!來到我度不久仲炒我雪櫃的野食,食曬成盒阿媽整比我的沙律。我買最大樽的花生醬,我掂都冇掂過就同我食曬成樽花生醤。湊bb時成日玩電話同人chat,話佢幾次冇改善仲同我講,「你第一次請工人唔明白架喇,我地個個都係咁架,掛住屋企aima, 有時睇來睇去都係睇下之前的mesg, 睇下鐘呀」我發覺佢好多時係同朋友chitchat 囉。比著你,炒唔炒佢?

禁止訪問

大宅

冇心機湊,炒得啦,最怕呢d 工人

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

####a 發表於 13-2-14 23:57
依個工人好大膽,我即刻就好火,好唔好老皮咁問佢,冲完涼落街同佢病有乜關係,佢支唔以對,咩毛孔擴張,我 ...

佢做到咁, 調轉頭問你, 有咩理由唔炒先? 有其他可取之處?
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

引用:Quote:####a+發表於+13-2-14+23:57+依個工

原帖由 vickymok717 於 13-02-15 發表
佢做到咁, 調轉頭問你, 有咩理由唔炒先? 有其他可取之處?
抹野都ok ge. 如bb冇事冇干,冇病冇突發事件,平日湊佢算合格囉,當然未係好好,因為佢做野好大意。我bb一歲,鐘意周圍爬上爬落,又以為自己識行,佢可以放bb在梳化坐幾分鐘,乜都冇圍住,佢自己拎轉背好專心找書,背著佢,相距一米多,我睇到個cam,嚇死我,幾驚bb突然爬落梳化,佢接都接唔住架。

首頁

尾頁

跳至