自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:Joyfy_leung 的帖子

Please pm me..

Anson已經七歲了,嚟近六月做哥哥 !!!
細佬十四週四有8.5cm..我就重左3LB左右
       十九週三有10.4cm..

大宅

畀面勳章

helen1425 發表於 13-3-12 16:27
Sd哂!應該真係水溫問題,我一時時

收唔到...可唔可以再PM過 THX

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

我之前問過Holle 佢地,佢地話先用一半凍水,加奶粉,溶左之後再加熱水就可以了。

男爵府

引用:我之前問過Holle+佢地,佢地話先用一半凍水

原帖由 wingwing729 於 13-03-14 發表
我之前問過Holle 佢地,佢地話先用一半凍水,加奶粉,溶左之後再加熱水就可以了。 ...
Thx 等我都試下先!我同老公試過溶得最多方法係~~是落粉, 後加水,再用匙搞下,大家可試下,另外,我買2號網上訂,$1400十盒

大宅

pm me thx

複式洋房

回覆:hopefaith 的帖子

老公開奶係唔同d

珍珠宮

陪月勳章

引用:我都係咁嫁,你地開奶次序係點?? btw,我

原帖由 helen1425 於 13-02-10 發表
我都係咁嫁,你地開奶次序係點??
btw,我上網買holle3,,,$1320十盒包送貸
可以Pm埋我嗎, 唔該晒呀

大宅

回覆 wypy 的帖子

我頭先諗住訂貨,個嗰sales 同我講,因為Holle 個生產程序變咗,所以係2014年2月到期嘅嗰批貨全部都係咁,一打開會好似有少少受潮,開奶都會難開,一定要60度以下水溫先可以,佢地聲稱formula 同ingredient 都無變,而且代理已經反應咗俾生產商知,要再下一批貨先會無題喎.....搞到我心大心細,唔知好唔好再繼續訂

大宅

可吾可以都pm我? 我跌裂左尾龍骨,出吾到去買奶粉

大宅

引用:回覆+wypy+的帖子 我頭先諗住訂貨,個嗰sa

原帖由 peggypiggy 於 13-04-08 發表
回覆 wypy 的帖子

我頭先諗住訂貨,個嗰sales 同我講,因為Holle 個生產程序變咗,所以係2014年2月到期嘅 ...
聽你咁講有啲擔心喎,我女而家得返一盒又係時間要訂,咁我都唔知訂唔訂好?

大宅

回覆 wypy 的帖子

我囡囡兩個月前飲holle 2都出現這個情況, 打電話去代理問, 她話歐洲那邊改了formula, 讓奶粉杰身一些, 令bb無咁易嘔奶, 但因為歐洲人沖奶方法 (用spoon攪)和我們的沖奶方法不一樣, 所以歐洲方面沒問題, 但奶粉廠承諾會作出相應改善. 不過直至上星期我再打電話去代理問, 問題尚未解決, 即現在市面出售的#2 AND #3, 全部都係咁. 我最終買番#1食住先, 因為#1無portein, 所以無問題.

大宅

引用:回覆+wypy+的帖子 我囡囡兩個月前飲holle+

原帖由 大白豬 於 13-04-08 發表
回覆 wypy 的帖子

我囡囡兩個月前飲holle 2都出現這個情況, 打電話去代理問, 她話歐洲那邊改了formula, 讓 ...
多謝你的資料! 你個方法好好,咁大b(18個月)食返一號相信一定無問題吧!至少個心唔駛形住啲奶粉有問題

大宅

回覆 wypy 的帖子

但無protein, bb會無咁飽肚, 要餵密d.

珍珠宮

畀面勳章

I want link, thx

大宅

引用:Quote:原帖由+peggypiggy+於+13-04-08+發表

原帖由 wypy 於 13-04-08 發表
聽你咁講有啲擔心喎,我女而家得返一盒又係時間要訂,咁我都唔知訂唔訂好?

...
我同c6討論過, 都係唔好搏住, 反正bb都開始食粥仔或者麵包嗰d嘢, 咁嗰d都唔係有機喇, 咁轉番普通奶粉算

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+wypy+於+13-04-08+發表聽你咁

原帖由 peggypiggy 於 13-04-08 發表
我同c6討論過, 都係唔好搏住, 反正bb都開始食粥仔或者麵包嗰d嘢, 咁嗰d都唔係有機喇, 咁轉番普通奶粉算 ...
我都1516,好唔好乾脆轉奶粉就算,普通奶粉我都唔知邊一隻牌子味道比較淡,定係轉去食其他有機奶粉牌子好呢?煩惱中。。。

複式洋房

回覆 wypy 的帖子

please pm me

大宅

回覆:急問,有冇曾在護協買holle 3奶粉的媽咪?

唔該pm我啦!!

首頁

尾頁

跳至