跳至

首頁

尾頁

大宅

好掛住彤彤...

我同老公剛剛去完旅行,記得飛機起飛果一刻,覺得開始離開彤彤好遠了,忍唔住流出眼淚(偷偷地)。旅遊期間都成日掛住阿女,所以成日打電話返香港(電話費真'容'啊!),我地帶左平時同彤彤玩既bear bear去,就好似帶埋bb去咁(唔好笑我啊:)。我地成日都驚bb有事(好在有媽咪同奶奶照顧),又唔知我地返到黎bb仲認唔認得我地......終於返黎啦...彤彤見到我地唔洗10秒就認得(的確比平時慢左10倍),企係床邊un下un下,好興奮下......今次個trip好開心,又好掛心...遲d等彤彤識行,可以帶埋佢一齊去啊! :lol:

大宅

Re: 好掛住彤彤...

唉!死啦,我下個月都去thailand玩, 我依家都開始好擔心。因為呢兩三個禮拜勁"痴"我,daddy、麻麻都唔要。最衰佢個passport出唔切,無得一齊去。 :-(

大宅

有時真係好矛盾,想去下旅行,過下二人世界,但又好掛心bb,做左人阿媽,真係無以前咁free,但係bb又會為我地帶來無限既歡樂呢!同意嗎?:) :lol:

大宅

好媽媽勳章

fionapp,

我下個月都去泰國玩,你會去邊區呀~今次我會帶希文去,但雪雪就唔帶,會俾婆婆湊,因為雪雪實在太細喇,就算帶去都唔知點玩,而我唔會擔心雪雪搵我,因為佢痴婆婆多過痴我,只要佢見我唔到,咁就乜事都冇,所以我都好放心,等佢大d,有3~4歲,我諗我會帶埋佢去~

歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

別墅

Totally agree !!! 我喺12月同3月都去過旅行,果時當然冇帶阿仔去啦…但成個trip都勁掛佢,因為個digital cam有佢d相冇delete,所以成日開個相機睇佢d相…上兩次佢仲細…所以都ok…

而家plan緊11月去旅行,我諗今次如果唔帶佢實好唔開心,因為佢好痴我,佢麻麻話平時一到放工時間,佢就會成日望住個門口等我地返去接佢…一見我到入門口就歡呼尖叫遞手要抱…所以我諗如果佢等幾日都等唔到我地返, 好似好慘咁…

但,如果帶埋佢去旅行, 一定辛苦過唔去…好矛盾…其實去旅行都係想relax 吓,但做左阿媽後,就好似好難真正relax,因我地放唔低d仔女…

AngelCat 寫道:
有時真係好矛盾,想去下旅行,過下二人世界,但又好掛心bb,做左人阿媽,真係無以前咁free,但係bb又會為我地帶來無限既歡樂呢!同意嗎?:) :lol:
[

大宅

今年2月, 我同老公去左泰國旅行, 冇帶阿仔去. 仲好記得, 上機個日, 去到機場好唔開心, 好想返轉頭. 而去到泰國, 一d好開心既心情都冇, 只係想個trip快d完, 又成日打電話返香港比婆婆, 問阿仔既情況. 結果我係比婆婆鬧, 話我太煩. :tongue:
Hello! 我叫 Vinci, 係囝囝, 我係05年10月2號出世!你地快d去睇下我個blog!

大宅

我又係5月份去左泰國幾日,去到機場未上機都已經心掛掛,又驚佢有事我返唔切去....自己諗埋D傻野 ?-( 其實當時佢重細,我掛佢多過佢掛我,如果而家去旅行就唔得啦,我發覺呢排佢嗲左好多,但帶住佢旅行佢又唔係好識玩,自己又辛苦,都要等佢再大少少先啦!

子爵府

我同老公4月尾都去左日本
係就係會好掛住仔仔,
但知道呢次之後都好難咁 free 咁去旅行.

所以, 都係去左先.

我都有同自己講, 之後的旅行,
都會帶埋仔仔去.
雖然辛苦, 但可以齊齊開心.

首頁

尾頁

跳至