論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人响得成僱傭中心請賓賓?知唔知好唔好?

大宅

Re: 有無人

好,好過

大宅

醒目開學勳章

Re: 有無人响得成僱傭中心請賓賓?知唔知好唔好?

Please don't go. They are very bad.

子爵府

不願致評!

大宅

我就上左賊船了...E+係落唔到船啊 !
:-(

複式洋房

ok ga,ok差lor,agent唔follow up,(又唔老實)工人mama地,價錢就...都係mama地=.="

大宅

醒目開學勳章

Citadel,

"尚 x" 都好衰的嗎 ? 我見佢地都有 ISO證書的. 點衰呀? 咩branch? 無人跟的嗎 ?

大宅

一句講晒,差差.......。有ISO証書又點啫?我自己都中招,我仲話俾我點朋友知即使全香港執剩佢個間都千祈無幫襯佢地。

民房

我都在得成請了3個(1年之內)都唔掂.

分別用了1萬agent fee,第一個請oversea印印(得成話會乖D, 結果她不聽話, 黑面. 故轉本地賓賓(因得成話本地做過較適合我們. 結果一樣衰. 她偷懶, 講電話,偷竊. 最後得成話oversea賓賓會好D. 結果係老實d, 但笨, 有錯唔認, 打爛野. 我都忍. 諗住完合約先轉人. 但她有思鄉病, 2-3日就哭.似足余麗珍咁樣. 日日好似死老豆. 她知我不會炒她, 故她上星期向我辭工. 現看到廣告想嘗試"HLC",請問知唔知HLC好唔好???

amybaby 寫道:

大宅

我第一次都在得成請了工人,不足半年,就炒
完全唔掂.SALE你

水晶宮

me too!!

[quote]
sukimama 寫道:
我第一次都在得成請了工人,不足半年,就炒
完全唔掂.SALE你
自由太多會令世人失去平衡

複式洋房

agreed!!!!!

複式洋房

其實得成都有好多間分行, 你地講個間唔知係咪同一間呢!我聽朋友講就話新開既分行服務都幾好喎!
該用戶已被刪除

大宅

我在陽光選了賓賓,等了11天回覆工人不來,叫我從新再選.
開頭回覆可能工人選擇比較好工所以不來港.

最後打去總公司問-回覆工人無錢來港.
(心想無錢就不應比資料給我,現在浪費了11天時間)

最後又選了一個工人,等了一天都不回覆,最後回覆-菲律賓打風無人跟進.

只可打去總公司問--她們才立即幫我安排文件.

現在都未知此工人是否真的會來港.

叫她們退款又不可退!
我的舊工人快到期,到時無工人都不知怎辨!

所以選僱傭中心必須可退款才選舉.

大宅

我兩個工人都在得成請的,都OK喎!

第一個在旺角 IVY CHENG , 態度差, 無禮貌,
第二個在沙田 Ms. Lam ,態度好, 好幫手, 正 !

小小意見:
1.如果你想請oversea, 要英文好的, 除看VCD外,就最好問佢地要工人電話, 打比工人傾傾,試下佢D英文,因為看VCD時,你就會知道個個都背哂MODEL ANSWER.

2.早D去揀, 今批唔中意, 就等下批再揀, 比多D時間自己.
如果你睇中左就叫AGENT幫你HOLD住個FILE, 但你有權 一邊HOLD住,一邊再揀.
果個IVY CHENG 第一次話HOLD要先比$500! 原來HOLD係唔洗比$ 先, 佢驚我下次再去時比其他同事分左D COMMISSION 咪叫我比$500 幫我開左個FILE先囉 好在個BUN都OK!

其實揀工人是乎你LUCKY 與否, GOOD LUCK!

首頁

尾頁

跳至