時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆:施小姐你又黎............課外動津貼

得一又想二,睇餸食飯架啦

wewe    發表於 13-2-20 18:54
facialchung    發表於 13-2-15 19:31
kawai120  agree  發表於 13-2-15 15:45
961123    發表於 13-2-15 14:51
偷懶喵星人    發表於 13-2-15 14:28
qwe789  唉  發表於 13-2-15 13:15

子爵府

就嚟公佈財政預算嘛 :;pppp:

蜆介鯪魚球    發表於 13-2-15 14:37

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

:;pppp::;pppp::;pppp:

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

子爵府

成班蝗 食飽冇得痾:;pppp:

珍珠宮

唉....

kawai120  sigh  發表於 13-2-15 15:45

別墅

回覆:meichan5678 的帖子

佢成日擺D細佬出黎,威big政苦。

wewe  :;pppp:  發表於 13-2-20 18:55

伯爵府

我每日準時返工,可唔可以有返工津貼

kawai120  lol  發表於 13-2-15 15:45

男爵府

討厭:;pppp::;pppp:

伯爵府

我真係好憎佢地, 窮唔係大哂, 你父母對社會投入過幾多, 自己既仔女養育開支係自己既責任, 關政府咩事, 今日要政府資助你興趣班, 他日你又要政府幫你比補習費, 然後又要政府每半年全費資助你地去旅行, 係唔係顛0家.
真好憎你地, 凡事睇自己銀包做人, 你父母都唔識呢個道理, 點可能教出明白自力更生既小朋友.

wewe  agree  發表於 13-2-20 18:55
RSG媽媽  講得好  發表於 13-2-15 23:03
WChan  AGREE  發表於 13-2-15 19:54
ilovedanny  agree  發表於 13-2-15 17:45
qwe789  agree  發表於 13-2-15 16:35
kawai120  agree  發表於 13-2-15 15:45
momobibi  agree  發表於 13-2-15 15:07
俏師奶   講得好  發表於 13-2-15 14:05

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

唉。。。前世欠你地架

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

我個仔d利是我都係收返做家庭開支:;pppp:政府都要資助下我!:;pppp:

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

meichan5678 發表於 13-2-15 13:11
十 名 家 長 及 兒 童 早 上 到 政 府 總 部 外 請 願 , 要 求 政 ...

我哋供養仔囡的1分1毫, 都係自己賺番嚟! 難度我哋好富有?

你哋付出過甚麼? 為何只懂要求別人去付出? 去承擔照顧你哋孩子ga責任?

有d嘢唔係必然! 但你哋覺得係理所當然.....

qwe789  agree  發表於 13-2-15 16:35
kawai120  real  發表於 13-2-15 15:46

侯爵府

好媽媽勳章

其實施小姐自己係未b6一個?

ivory0915  係 ~  發表於 13-2-15 13:55
[img align=right][/img]

大宅

我地要返工有收入嘅,都唔係樣樣課外活動都要參加啫,佢地成日講學校嘅課外活動要俾錢,所以冇得去,乜佢地唔係有水資助,乜q都唔駛俾咩?

伯爵府

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

既然hk咁差,唔該你哋快d離開哩度!:;pppp:

wewe  agree  發表於 13-2-20 18:56
kawai120  true  發表於 13-2-15 15:46

首頁
12345...8

尾頁

跳至