懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

重未搵到陪月(9月)有d惆悵

你地搵成點呀

用緊/用過既又好唔好呀

大宅

Re: 重未搵到陪月(9月)有d惆悵

祈兒 寫道:

你地搵成點呀

用緊/用過既又好唔好呀

你好遲搵陪月員咩?我媽媽係陪月員而家11月都已經冇期, 12月又有人問緊, 可能今年好多人生bb, 而家8月都問定12月你話係唔係誇張呀
憲泓出世6磅 2歲10個月29磅

大宅

畀面勳章

唔係呀 我成3月都已經問架啦 佢地成日話唔駛急唔駛急 卒之而家咪 :-( :-(

大宅

我朋友介紹個d全部係我3個月個時已經full晒
你而家先搵
真係好遲喎

大宅

contact過循道衛理、家務通個d機構未呀?
係就快d喇
你仲要揀人interview架

大宅

畀面勳章

corriatai 寫道:
我朋友介紹個d全部係我3個月個時已經full晒
你而家先搵
真係好遲喎

唔係喎 我今年3月已經叫佢地(志願機構)開始搵架啦 咁都叫遲 唔係掛

大宅

畀面勳章

corriatai 寫道:
contact過循道衛理、家務通個d機構未呀?
係就快d喇
你仲要揀人interview架

妳講果d全部我都響幾個月前已經contact晒架啦

別墅

我又係9月都仲未搵倒呀,登記左家務通、明愛又末覆我,唉!真係頭都痕埋呀! :-(
]

大宅

畀面勳章

bebe女 寫道:
我又係9月都仲未搵倒呀,登記左家務通、明愛又末覆我,唉!真係頭都痕埋呀! :-(

唉... 好惆悵

同埋而家果d陪月好巴閉(無論多同少經驗既都係一樣) e樣又話唔想做 果樣又話唔願做 真係... ... 唉

今日有一個黎左試工 唉 佢好唔衛生同無記性 我真係點急都請佢唔落 因為大人重頂得住污糟 但小b咁脆弱 如果洗奶樽唔乾淨既話就大大鑊啦

大宅

祈兒,

你快d搵啦, 如果唔係我媽媽冇期介紹比你啦, 不過唔緊要啦, 你係bk post話你想找陪月員, 睇下bk sister 幫唔幫到你, 你講明幾月, 一星期幾日幾小時, 諗住幾錢, 我諗好開有人回覆你
憲泓出世6磅 2歲10個月29磅

別墅

咪係囉,我要求好簡單只係買菜煮一餐晚飯、燉野及同阿B沖涼,請一個月針嘛都咁難,又話嫌太遠,又話失業率幾高幾高,我就話有工冇人願做就真,我又唔想請賓賓&印印喎,況且賓賓&印印都好似唔可以請一個月
]

子爵府

係邊區呀?我幫你睇下我媽咪D friend 幫唔幫到手啦。
(她以前做陪月,但宜家無做lu,享緊子女福 )
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

首頁

尾頁

跳至