意見反饋
義工
[2005年] BB正日生日,你地會點同佢慶祝?

別墅

國民生產總值:809

BB正日生日,你地會點同佢慶祝?

我最近諗緊阿仔正日生日有咩攪作 攪唔攪生日會好呢?...............定係帶佢去邊度玩好?.......去迪士尼或海洋公園佢會唔會太細唔識玩?
你地有冇plan緊呀?
[

大宅

國民生產總值:1208

Re: BB正日生日,你地會點同佢慶祝?

我已經同個女係麥當勞book個場搞生日會 本來諗住唔搞,但d人話第一個生日要搞(人歲咁話), 個個都問我點搞(佢地.....我妹, 婆婆, 姑媽仲緊張過我), 咪搞大佢囉

Natasha 是媽媽和爹地之寶貝

等待驗證會員

國民生產總值:1211

生日會都又林過,不過我覺得好似BB未識去投入&玩,似乎係大人玩多過BB玩,SO 我會plan 去廸士尼&會住一晚..暫時都係咁林,都想參考其它媽咪嘅意見..

大宅

國民生產總值:1129

一定會幫BEE BEE 仔攪生日會, 但係就唔知大攪或是少攪呀???

其他媽媽有冇好意見呢??

複式洋房

國民生產總值:451

今年亞女生日撞0岩又係我既農曆生日
初初諗住一齊去旅行,但亞女第二日又要返健康院打針,所以生日個日可能會叫d朋友(有幾個朋友既bb都差唔多大)黎屋企bbq...

子爵府

國民生產總值:14343

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我反而冇諗過...因為daddy又要番工...可能叫daddy夜晚果份唔好番出去婆婆度一齊食餐飯囉~因為阿仔好鐘意去玩狗...
同埋睇下去邊度可以買d正既birthday cake比佢食~
臭b先生有得食就ok架喇~佢連玩具都唔鐘意玩所以我都唔會攪大佢...~

大宅

國民生產總值:4022

carlson bb豬生日個日佢爸爸要返工, 其實我想帶佢去disneyland玩同拿生日襟章, 因為我自己已經拿了......生日會就會同佢公公一齊慶祝.....佢公公10月又係生日又係退休之時, 咁咪順便同佢擺大壽同carlson豬一齊食飯擺幾圍酒....
歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

男爵府

國民生產總值:6704

暫時係咁打算.....
因為大囡同細囡生日相差唔遠,所以大囡9月生日會去Disneyland 玩 & o係Hollywood Hotel 住一晚當一
齊慶祝埋....
細囡應該唔會話我偏心掛~
最多佢正日生日買個靚靚蛋糕一齊食~~

複式洋房

國民生產總值:172

not planne yet but daddy has reserved that day for annual leave already.

大宅

國民生產總值:1056

我都未知呀..因為我個女生日個日要返工~~
我諗都係放工之後同佢食返餐飯咁樣囉.......
因為佢太細, 同佢搞都唔知自己發生咩事....最多都係買個蛋糕仔同佢吹吓, 影返張相留念囉~~
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

洋房

國民生產總值:232

I am thinking to bring my b to travel - Japan or Bangkok... as my husband's birthday is the next day of my b's birthday. So, they can celebrate together. "So jealous!"

However, when we try to get quote on the air-ticket price, the staff (believe is a mother too) said " If your bb is just one year old, it may not good to bring him on the plane as his ear is not yet fully develop and he will feel painful wor. "

Are there any mother heard about this?

大宅

國民生產總值:2347

我同老公一早諗好等IIRYSS一歲果日去廸廸呢住一晚架...但我老公下個月轉工,佢話未過probation,請假唔係咁好喎.所以多數會取消.至於再會點攪仲未諗到.

侯爵府

國民生產總值:22822

我都未諗, 不過bb生日係wed, nov又係我公司peak season, 所以多數都無得

複式洋房

國民生產總值:360

Marcus仔生日係星期日
就算係平日,一定會請假!

都有諗過去Disneyland住一晚,但老公話留番Marcus2歲時先去喎!

最大可能係同爺爺麻麻及公公婆婆兩邊一齊食番餐(maybe整兩圍(真係有兩檯人架-我地兩公婆都有4個兄弟姊妹)或食buffet!)

珍珠宮

國民生產總值:36447

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我們打算同屋企人食飯,擺幾圍,可以的話,會去埋日本

男爵府

國民生產總值:5204

The birthday of my twins will be the Mid Autumn Festival. I think the babies would know nothing about Birthday. It will be the adults who want to celebrate in stead.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.