跳至

首頁

尾頁

民房

有無人跟廣华助產士小組

有無人跟廣华助產士小組

伯爵府

Re: 有無人跟廣华助產士小組

我JOIN左呀 !!!

洋房

我都係呀!大家知唔知六個月係咪要見醫生呢?

別墅

我都join左呀...但係我唔知係咪要o係6個月時見醫生喎, 只係知道如果懷孕期間有任何問題, 都會將個case轉返俾醫生咋!

係呢, 你地有冇報名參加產前班呀? 我今日去報左10月既班, 嘩, 超多人報名呀! 好彩我都報到名咋, 不過就報唔到產前運動班, 姑娘話我應該第一個appointment時就要book, 但都冇人講我知我點知呢?!

洋房

呀!我只報左五個班喳!上個月,係九月上課,之後嗰D仲未報呀!唔記得左呢件事添!

伯爵府

我都唔知係咪要o係6個月時見醫生喎 ?!
剛剛廣華打番比我, 我只BOOK左28/10兩個COURSES (分娩同埋產後護理) jar !
嘩, 超多人報名呀!..我擒日打到11:00先通jar
其實我係想報"初生嬰兒護理", 但係FULL左啦 ! 有冇媽咪報到呀 ??

別墅

YML,

我報晒五個courses, 即係10月連續3個星期六都去上堂
你講得啱, 真係超多人, 因為之前聽朋友講好難打到電話book到course, 所以我特登請假去排隊報ga, 去到都一樣咁多人, 你今次報唔到都唔緊要, 你仲有一次機會, 下個月一號你再試下啦!

洋房

我想問問大家,其實你覺得單到廣華檢查夠唔夠呢?
例如我第二次產檢時,佢都只係量血壓,
度肚,聽BB心跳,咁就完左.
唔知私家醫生係咪都一樣檢查?
咁樣係咪已經足夠呢?

民房

You will see doctor at 36 and 40 weeks!

[quote]
YML 寫道:
我都唔知係咪要o係6個月時見醫生喎 ?!
剛剛廣華打番比我, 我只BOOK左28/10兩個COURSES (分娩同埋產後護理) jar !
嘩, 超多人報名呀!..我擒日打到11:00先通jar
其實我係想報"初生嬰兒護理", 但係FULL左啦 ! 有冇媽咪報到呀 ! :

首頁

尾頁

跳至