跳至

首頁

尾頁

民房

深井新媽咪向各位問好

新搬入深井個多月, 剛收拾完間屋, 開始慢慢適應此處新生活,並向各位問好及希望各位介紹一下這區有什麼好介紹。

別墅

Re: 深井新媽咪向各位問好

Hi candychan,

WELCOME

大宅

Hi Candychan,

Welcom, 呢區其實幾好.
不過真係唔算好多設計...兩間超市又唔算好大好靚.
但你出到街見到咁多人, 你就會覺呢好真係好正囉.

男爵府

Candychan,
歡迎妳呀!!
係呀, lee到真係唔係好多特別野, 只係如果有朋友入黎探妳, 下面就有出名糖水及燒鵝lor, 不過環境都幾清靜!!

話時話, 我都係覺的百佳多野買D!!

民房

你好, 深井幾好住呀, 不過喺遠d, 宜家習慣咗都ok.

皇后 & kcal 都好好食, 滾得棧都ok.

百佳真係多d 嘢買 & 平d

請問你哋知唔知保護兒童會好唔好?

大宅

歡迎你呀 candychan,
我覺得依區幾好, 好游閒, d人又唔雜,
發記糖水我覺得好好味, 其次嘉韻酒樓都好, 藍色嗰間意大利餐廳都好食

大宅

我都係深井住, 我鐘意去ciao果間意大利餐廳食反, 裕記燒鵝同埋發記甜品好好味

男爵府

2018復活節勳章

Hello lamlam729

我囝囝在"保幼" 由 N1 讀到現在 N4 , 我覺得很好 . 由校長, 老師 到 嬸嬸都很關愛小朋友. 個個返學都好開心架.

複式洋房

"保幼"係邊咖?

子爵府

rhinegarden 寫道:
我囝囝在"保幼" 由 N1 讀到現在 N4 , 我覺得很好 . 由校長, 老師 到 嬸嬸都很關愛小朋友. 個個返學都好開心架.

你囝囝今年N4嗎? 咁咪同我個仔同班!! 我個仔都係由N1開始讀到依家呀!

kokkokmama,

"保幼" = 香港保護兒童會, 在深井碧堤坊 L5.
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

民房

試過發記甜品, 非常好味。可惜酒樓得一間冇得選擇。
另現在於網上搜索荃灣幼稚園資料及口碑, 如各媽咪有
好介紹請通知本人, 非常感謝!!!

另保幼可以讀到N4, 不是三歲讀幼稚園嗎?

子爵府

candychan912,

你又係咁?!

幼兒園是為 2-6 歲的小朋友的學前教育,與幼稚園課程(大致)相同。 為何我要括住大致呢?因為有人覺得幼兒園課程比較淺, 但其實並非如此;如果要與名牌幼稚園相比, 當然冇得比! :mrgreen:

民房

多謝通知, 但荃灣區有冇口碑較好幼稚園, 我知荃浸好但只有上下午各一班, 比較難入。

子爵府

荃浸應該係上下午各2班!

另外綠楊, 朱昌, 救世軍都幾多人揀!
candychan912 寫道:
多謝通知, 但荃灣區有冇口碑較好幼稚園, 我知荃浸好但只有上下午各一班, 比較難入。
Waiting for YU

洋房

我個囡囡今化年在綠楊讀N1, 我覺得D老師okay, 只是學費貴左D, $2800 per month :-( :-(

民房

我希望個仔讀半日, 因為唔捨得全日唔見佢, 心目中會選比佢讀K1:

第一 : 荃浸
第二 : 救世軍

但第三就唔知有?選擇

聽講仁濟幼稚園都好好, 但是否在仁濟醫院內? 我覺得醫院會多病菌唔多適合小朋友。

子爵府

candychan912 寫道:
聽講仁濟幼稚園都好好, 但是否在仁濟醫院內? 我覺得醫院會多病菌唔多適合小朋友。

仁濟是全日幼兒園來的! 在仁濟醫院外邊的綜合大樓內。

洋房

candychan

Do you consider 聖文嘉 and 思臨 at Lai Shing? I heard that are good!!

民房

由於我住碧堤的, 聽講救世軍會在深井開新校, 我巳send email 去問, 現等回覆。請問有冇媽咪知詳細消息?

大宅

BabyJV 寫道:
candychan

Do you consider 聖文嘉 and 思臨 at Lai Shing? I heard that are good!!

我朋友個仔讀聖文嘉(半日班)k1,k2返上午,但k3要返下午喎,會唔會有d唔方便呀

首頁

尾頁

跳至