母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

breastfeeding breast 會走樣?

想問問未pregnant前上圍本來已豐滿的女士,在生產後以母乳餵bb,breast 走樣會特別serious嗎?

有位朋友tell me her relative's breast looked like papaya after breastfeeding her 2 babies and when sit down, her breast 'dum'到落肚臍!!

講真, 餵母乳係預左會breast 走樣,但想知大概會係點走樣,因為我未pregnant前上圍都有d份量 ,想有d心理準備給老公&自己。

大宅

Re: breastfeeding breast 會走樣?

可否回應? Thanks

大宅

我第一胎時谷奶谷到42吋~
真正係一個人行路三個人'up'頭 :lol:
個膊頭同背部亦好大隻~
但收奶後個胸又無話'dum'喎~
可以用返以前D胸圍

大宅

Gladys-c 寫道:
想問問未pregnant前上圍本來已豐滿的女士,在生產後以母乳餵bb,breast 走樣會特別serious嗎?

有位朋友tell me her relative's breast looked like papaya after breastfeeding her 2 babies and when sit down, her breast 'dum'到落肚臍!!

講真, 餵母乳係預左會breast 走樣,但想知大概會係點走樣,因為我未pregnant前上圍都有d份量 ,想有d心理準備給老公&自己。

我雖然懷孕前只有100磅, 但我上圍都有c cup, 但現在是39 e cup, 餵人奶, 我都怕這個情況

[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我又無谷到好大喎
係比之前大但未至於大兩個cup
我一路餵都諗喱個問題~~~
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

大宅

I'm D cup before I got pregnant. After I got pregnant for one and a half month, I already got one cup UP and have to buy new bras.

After I heard what my friend said, I'm really worry about the future appearance of my breast.... :cry:

男爵府

"出黎行, 預咗要還" 唔計得咁多o架喇!

大宅

Hellocandy 寫道:

[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

講得好!
真係唔計得甘多,走唔走樣係其次,最重要係你係咪想給最好的俾BB
PS:我老公就唔多覺我有走樣
My Two Princess

大宅

等待驗證會員

呢句好正

別墅

要仔定要胸先??
就算唔餵人奶都遲早會下垂架啦,倒不如等佢做番d有意義既野,先光榮引退仲好啦!

大宅

My husband says| Up grade!!, good ar.."

大宅

我又唔多覺街上d阿婆好dum喎,佢地個代咪餵得仲多.

將來的野無人知(我諗戴番d有足夠承托力的bra就ok架喇);目前的野(bb健康)由你話事,聰明的你會點選擇?

大宅

行得依一步,就唔唸得咁多。
第時等bb大個,咪同佢講衣d係愛的見証

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

大宅

我想問下依家您地會用有wire定冇?
會唔會出街就有wire, 屋企就冇呢?(我指係哺乳胸圍)

ps ..我依家都係餵緊人奶

複式洋房

嘩!セ各位媽媽產前已經咁有份量,利害!!
我產前B,依家都係C炸! :mrgreen:
樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

別墅

Nail 寫道:
我又唔多覺街上d阿婆好dum喎,佢地個代咪餵得仲多.

將來的野無人知(我諗戴番d有足夠承托力的bra就ok架喇);目前的野(bb健康)由你話事,聰明的你會點選擇?

i agree .... but now i am already being laughed by someone and she said my breast is "falling"!!!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊