意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 240819

各位媽咪幫幫我~~好驚呀~~

洋房

國民生產總值:136

各位媽咪幫幫我~~好驚呀~~

我唔知自己有左時..都知到自己瘦左...覺得好開心呀..
因為我之前都好肥..成162磅..到我知到有左既時候...
我去磅159....隔左1~2week...再磅發現自己得147...
再過多幾week..到尋日再磅得返142....
我好驚呀..因為我要到8月18日先返去醫院到覆診照照...
因為我唔知對bb有d咩影響...因為我食咩嘔咩....
我都知到唔食野會對個bb唔好...我自己已經盡量去食了...
我食完之後有時就嘔,有時就無野,
最慘有時侯中午晚餐都嘔晒...有時更無胃好食野...

點算呀...各位媽咪救救我/___\唔想個bb同自己有事
我第一次有bb...同埋我係一個好難先有bb既媽咪
我今年25歲..thx :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
囝囝叫 Aslan 就5個月喇

子爵府

國民生產總值:11157

Re: 各位媽咪幫幫我~~好驚呀~~

有左初初無胃口食唔到野輕左一d都唔奇啦, 到你stable d, 有番胃口就自不然會肥番架啦, 你而家食多d有營養既野, 少食多餐, 等亞b吸得幾多得幾多囉.... 我有個friend之前有左, 路到28weeks都仲嘔緊, 輕左十幾磅, 但係個b出黎都有七磅!

洋房

但我就黎瘦到差不多20磅了...好擔心

複式洋房

國民生產總值:437

我果陣都瘦左十幾磅,都係食唔到野,但之後食到野都係食番多d有營養食物追番磅數,應該冇問題既,妳再留意自己磅數,真係好唔妥就立即搵醫生啦

不過我水多,亞b又早十日見下我,所以得5磅幾,不過都叫足月足磅啦,但而家就黎2個月,已經有十磅幾架喇

洋房

phoenix_1116 寫道:
我果陣都瘦左十幾磅,都係食唔到野,但之後食到野都係食番多d有營養食物追番磅數,應該冇問題既,妳再留意自己磅數,真係好唔妥就立即搵醫生啦

不過我水多,亞b又早十日見下我,所以得5磅幾,不過都叫足月足磅啦,但而家就黎2個月,已經有十磅幾架喇

嗯...唔該

子爵府

國民生產總值:11157

但係你仲有得追番d磅數番黎架嘛, 過左頭個階段會好d架啦... 唔使擔心啦.

子爵府

國民生產總值:14844

唔怕架~~
因為我個時開頭又係食乜嘔乜~~
咁我就問e生會唔會有影響~
e生話就算我地大人唔食野,BB自己都係係我地身體吸收佢要既野,唔會因為我地唔食野而唔大架~~
所以你成日嘔,而佢又吸收你既營養,你咪會瘦囉~~

洋房

唔該晒..咁多位..因為今日我中午又係食完就嘔...
我驚自己無營養俾bb吸收...再加上我就黎發覺我有產前抑鬱
因為最近身邊都有好多野煩緊...so好擔心bb

大宅

國民生產總值:2706

其實既然你咁擔心,點解唔搵個私家醫生或婦科檢查下先?不過,我覺得你而家應該盡量放鬆,好好享受上天比你的呢份禮物,雖然頭個幾月都比較辛苦,但既然你唔容易有bb,你而家應該係好開心至係. :-P

侯爵府

國民生產總值:23701

2018勳章

catcat22, 振作d, 我會支持你呀! 食多d有營養嘅嘢, 休息多d, 保持心境愉快, 幾個月後, 你就有一個可愛的bb :-P

洋房

thx~~all[quote]

禁止訪問

國民生產總值:2769

子爵府

國民生產總值:14678

如果真係嘔得太犀利, 不如早 D 睇醫生等醫生開 D 止嘔藥比妳.

唔一定有用, 但都叫為 BB 而試下.

男爵府

國民生產總值:5225

我初初都嘔我好勁, 又好驚bb吸收唔到, 不過自從去醫生度照完後發覺就算我嘔得勁bb都一樣大得好好, 所以我就唔擔心啦~ 同埋我之前都好貪吃, 吃好多junk food, 反而有左後就依少左好多, 所以體重就輕左。所以你唔好擔心, 開頭bb唔需要吸收太多營養,只要食得健康就得啦~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.