懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

有身孕可否去朋友滿月酒

有BB大約2個月,好朋友剛剛生了BB,咁朋友擺滿月酒時,好唔好去?
有人話怕肚裡BB小器唔好去,
又有人話唔怕
都唔知點好,大家比d意見吖,唔該~~
[img align=right]http://hk.geocities.com/wawa_221/26.gif[/img]

大宅

有身孕可否去朋友滿月酒

D老人家係咁講囉.... 肚裡面既BB會小氣.
咁米信下都冇壞, 人家唔會怪你.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 有身孕可否去朋友滿月酒

我尋日先去嚟人哋話唔好抱BB就0k

男爵府

hi 我之前也是
只要不抱bb便可以
不能看
最好不去更好
但我那朋友識很久了
所以要到場

複式洋房

yes can go but don't touch the bb

yy25 寫道:
我尋日先去嚟人哋話唔好抱BB就0k

大宅

如果係我......我就唔會去.

複式洋房

多數老人家都會叫你吾好去, 費事"沖喜"wo!
茵茵豬blog ----歡迎參觀 click here

大宅

我同你1樣都係2個月度,我都要今個月飲2次滿月酒,我媽媽話只要唔係大家同1個月辨喜事就無問題,唔好抱bb就ok

男爵府

有人就話會少氣...但我今年 4 月結婚...都有兩個大肚婆黎飲...一個 7 月尾生左個仔...一個 8 月頭生左對孖 tim...睇個人姐...自己心安咪得囉...( 我家下 32 週)

複式洋房

通常都唔好去, 話"沖喜", 人地都未必鍾意.

複式洋房

我第一胎大住個肚時都去過四五次啦喎...... 不過我真係無掂過個bb, 只係叫吓佢咁

民房

IF MY BABY IS 4 MONTHS CAN I GO TO A WEDDING IN SEP ??

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我大肚時人地結婚,滿月都有去~
不過我就去買"柏葉"用利是封入起佢擺落手袋

子爵府

2018復活節勳章

除非係好親ge人,否則我諗我唔會去囉!就算你自己唔介意,但係人地可能介意,又好意思話你聽,暗地裡唔鐘意就費事,如果有咩野賴你咪衰啦!! :cry:

首頁

尾頁

跳至