跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

你地dBB會唔會唔鐘意玩玩具架??

我BB都唔鐘意玩玩具, 淨係鐘意爬呢度, 琴0個度, 好煩呢

大宅

Re: 你地dBB會唔會唔鐘意玩玩具架??

你咪可以慳番d玩具$
wynwyn鍾意玩玩具,不過只可以維持很短時間,無佢符。 好在有部份玩具有d aunties 同 uncles 送

大宅

我會將d玩具(較小型的)放落玩具箱,比彤彤自己將玩具拿起玩,訓練佢手仔活動能力,佢都好鍾意玩架,只不過有時鍾意食多d囉!較大型既玩具就要同佢一齊玩,不過唔知點解彤彤有時鍾意反轉件玩具,研究佢底部...

複式洋房

we put the toys on the playmat, and my boy hardly touches those but crawls to play with the dvd, xbox, video recorder etc. on the cabinet, it's dangerous!

別墅

我個仔鐘意玩'非玩具', 好似風扇呀,電視機既遙遠控制呀就
最like

大宅

puppywong 寫道:
最like

係呀係呀, 我個仔都係特別鐘意玩電視機0既遙控架, 重有其他"林嬸"野佢都好鐘意

大宅

我個女都係咁...

不過都中意玩玩具, 尤其有聲果d... 有時玩玩下就爬去第二度唔玩住...同埋搵地方借力企~

winnieong 寫道:
[quote]
最like

係呀係呀, 我個仔都係特別鐘意玩電視機0既遙控架, 重有其他"林嬸"野佢都好鐘意 [/quote]
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

別墅

我女女都係呀!!一見到類似遙控器就發狂....要你比佢玩....但佢一味放落口食!!拿走就大喊!!因費事佢弄濕....之後買了個colorful 玩具遙控同埋手提電話!!真激氣!佢又唔玩!!

我諗佢地鍾意黑色四四方方

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

臭b咩野玩具都唔鐘意玩...
至鐘意係有得比佢爬,周圍去攪亂晒d野...重可以一路爬一路有野比佢搵黎咬...
玩具...我已經冇買好耐喇...
因為就算買左比佢都係伶上手係咁易睇2眼,左1 伶一伶,右手伶一伶再fing 2 fing就玩完架喇~
佢都係鐘意玩遙控,真電話喇叭,食筆咁...

男爵府

2019新春慶豚圓 睛靈勳章

全中, Issac仔都係唔鍾意玩玩具, 只係鐘意玩電視機既遙遠控制, 其他"林嬸"野, 毛公仔. 玩兩玩便用牙咬, 有時見到毛公仔都喜歡捱落去摟住佢呢咬.

winnieong 寫道:
[quote]
最like

係呀係呀, 我個仔都係特別鐘意玩電視機0既遙控架, 重有其他"林嬸"野佢都好鐘意 [/quote]

大宅

kawai928 寫道:
臭b咩野玩具都唔鐘意玩...
至鐘意係有得比佢爬,周圍去攪亂晒d野...重可以一路爬一路有野比佢搵黎咬...
玩具...我已經冇買好耐喇...
因為就算買左比佢都係伶上手係咁易睇2眼,左1 伶一伶,右手伶一伶再fing 2 fing就玩完架喇~
佢都係鐘意玩遙控,真電話喇叭,食筆咁...

係呀, 我個b都好鐘意爬呀, 有時抱住佢就成日借架依sir落地下到, 但次次都比我捉到佢
該用戶已被刪除

複式洋房

AngelCat 寫道:
我會將d玩具(較小型的)放落玩具箱,比彤彤自己將玩具拿起玩,訓練佢手仔活動能力,佢都好鍾意玩架,只不過有時鍾意食多d囉!較大型既玩具就要同佢一齊玩,不過唔知點解彤彤有時鍾意反轉件玩具,研究佢底部...

Marcus仔都係咁玩(拎起及反轉研究)!不過未試過放玩具入口!
很多時就將比佢的玩具先用左手拎住望幾秒后交去右手...跟住掉左!
除左某幾件佢特別鐘意的玩具,基本上都係貪新忘舊-為左要拎你手上的玩具而立即拋棄手上玩緊果D!

大宅

我個B响街度就好鍾意鋪頭入面D玩具....
但買到返屋企又無咩興趣....
同一件玩具....街度果件好似好D咁.....
唉........................= =""

首頁

尾頁

跳至