義工
[2006年] 四個多月bb可否食餬仔或其他

洋房

國民生產總值:60

四個多月bb可否食餬仔或其他

如題,如果想自己煮,是否所有煮具都是新的??

洋房

國民生產總值:89

Re: 四個多月bb可否食餬仔或其他

我個仔依家四個多月都比佢食緊糊仔
都食得好多 我想8月頭比多一餐佢食
到半歲開始比飯仔佢食
唔一定要新 我念清潔就得

別墅

國民生產總值:843

我亞b4個幾月去打5合1針,醫生己經話食半個月糊仔後,己經可以俾粥仔撈埋魚肉佢食啦!!

該用戶已被刪除

子爵府

國民生產總值:11139

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我好早都比阿b食糊仔喇啵,3個幾月開始...起初當然係份量唔多同埋希d啦~食左2星期已經係食一碗糊仔喇~
期間一係用奶水開.,如果落babyfood既就用番水開~
打算足5個月開始比佢食埋粥仔~

伯爵府

國民生產總值:18904

2018勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我發現雀巢糊仔比萬朝甜好多,我個女勁鐘意食雀巢奶米,但我用返明冶開雀巢米糊佢就唔多食,而萬朝就....

大宅

國民生產總值:3595

我阿B體重較輕, 而家五個月大, 是否食餬仔可以肥D?幾耐之後食粥仔?

男爵府

國民生產總值:5304

我上個星期六返健康院, d姑娘叫我6個月先好比糊仔bb食, 千其唔好而家就比 (佢提左好3次), 所以我都係等6個月先比佢食啦, 還掂bb都體重都ok, 佢已經有7.5kg, 長67cm, 頭圍有43cm

伯爵府

2018勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

健康院都有同我咁講,但 c+ 就話我個女咁奀,可以比糊仔佢食

洋房

國民生產總值:95

其實食糊仔, 要點開的, 每日應該什麼時間比佢地食好D呢?
我BB剛剛4個月, (3月尾出世的) 開始比幾多呢?
thanks!

子爵府

國民生產總值:11139

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

三個白白豬 寫道:
我發現雀巢糊仔比萬朝甜好多,我個女勁鐘意食雀巢奶米,但我用返明冶開雀巢米糊佢就唔多食,而萬朝就....
我囡都係唔食萬朝,我買隻番茄煮魚比佢,佢食左2啖就喊哂口
不過成盒野擺係到唔知做咩,又開過,但係只係開左2匙 ?-(

大宅

國民生產總值:3393

囡囡尋日返健康院打針,姑娘叫我6個月先俾糊仔囡囡食,佢3月9日出世,差唔多5個月,所以我諗住開始俾佢食。
佢尋日磅重得6.65KG,頭41.6CM,中碼B,好似太輕咁... :-(

伯爵府

ykbb 寫道:
囡囡尋日返健康院打針,姑娘叫我6個月先俾糊仔囡囡食,佢3月9日出世,差唔多5個月,所以我諗住開始俾佢食。
佢尋日磅重得6.65KG,頭41.6CM,中碼B,好似太輕咁... :-(

你都好呀,我個女四個月時得6kg咋,係細碼呀

男爵府

國民生產總值:9853

大家好, 我個女都係三月出世的bb, 佢就利害, 上星期去健康院, 原來佢已經重7.5kg, 真係一個巨bb. 我都未開始比佢食餬仔, 因為護士話要五個半月才開始食.

大宅

國民生產總值:3902

好媽媽勳章

同妳一樣,我都係返健康院, d姑娘叫我6個月先好比糊仔bb食,所以我都係等6個月先比佢食.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.