跳至

首頁

尾頁

大宅

BB唔食奶...點算?

囡囡呢個星期病左...全日食奶加埋都唔夠10安...
連粥仔同其他野都唔太想食...見到佢塊面仔同肚腩冇左好心痛,有冇媽咪既BB都試過病而唔飲奶?有咩辦法可以令佢飲多D呀?

男爵府

Re: BB唔食奶...點算?

你試下比d有口感的餅仔佢, 睇下佢肯唔肯食少少
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

民房

Last time when my BB was sick, I let her slept first and then fed her when she was a bit drowsy. It was OK.

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

佢唔飲奶可能喉嚨痛,你比D淡葡萄糖水佢補充營,亦可比D果汁佢飲, 好似蓮霧汁,蘋果汁,(唔可以飲橙汁)等佢舒服D.

主 賜 平 安

民房

我個囡都係咁丫, 食左兩個星期藥, 冇晒胃口, 水都唔係飲丫, 又瘦晒....我都唔知點算, 都想請教下有咩方法
佢食藥食到怕晒, 見到支針筒同奶瓶都喊晒, 見到都覺得好慘, 而家真係好明白, 亞囡病重慘過自己病.
:-( :-(

別墅

我呀女之前都TRY過病都係無咩胃口, 99全日飲得10oz左右, 無辦法唯有俾佢食or飲密d,小食多餐,大約4-5日佢地會開始eat啦!俾心機加油呀! :wink:

洋房

妳用d比佢試下啦, 我個女arm arm sick完,
又係無胃口, 用果皮煲米水可以清下d "談",
又飽肚, 又有d味. 可能妳bb都得架. :wink:

複式洋房

我個囡之前病都係唔飲奶, 無胃口, 我媽咪都係用果皮煲米水比bb飲, bb都飲, 又可以清下d "談",

首頁

尾頁

跳至