母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

食冰奶食得少, 夾硬來?

我99負責平日下午照顧我亞b, 佢驚c亞b餓c, 遇到亞b飲得少時(兩安), 就夾硬堆個奶樽要佢食, 又叫埋老爺捉住佢對腳, 好似餵藥咁, 搞到佢喊晒, 夜晚仲發惡夢, 我地同佢講過, 亞b肚餓自然會食, 但佢都係我行我素, 點算?

仲有亞b唔飲媽媽奶時, 佢就開奶粉比佢飲, 我好唔開心呀! :cry:

大宅

Re: 食冰奶食得少, 夾硬來?

你bb幾大呀?

大宅

四個月lor...
sweetiecoco 寫道:
你bb幾大呀?

男爵府

2019新春慶豚圓

唔係呀.....
你奶奶short左呀?
夾硬黎得既咩??
咁樣餵奶個bb會嗆到,好危險架....

別墅

As frozen milk is very " so". You can tell from just smell it. May be you can try to mix the frozen milk with fresh pumped milk or cold milk.

大宅

"亞b肚餓自然會食"you said is right and if they gave the fomula for baby, she ate or not? and you try to feed by your breast more time than let her like your milk taste. Don't let your 99 do this again and tell them the baby 夜晚仲發惡夢喊晒, I think they also don't want baby like that.

大宅

同99解釋咁樣亞b会唔鐘意食奶,
俾佢以為食奶係唔開心,
咁就会越食越少,有恐懼,對bb唔好,
講到有咁可佈得咁可佈,
赫吓99都好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊