跳至

首頁

尾頁

別墅

想問你地平時點暗bb瞓

阿仔慣左食住媽媽奶瞓...我想同佢介人奶...今日試左第一次唔俾佢食住瞓...佢勁扭計...唉!...:-( :-( :-(
佢冇食開奶咀,我俾佢食佢都冇興趣啜...想問你地平時點暗bb瞓 ???
[

男爵府

Re: 想問你地平時點暗bb瞓

Cecimelody,
亞仔咁大個先介人奶, 我估會幾難 !

我平時會等佢食飽奶之後, 10點半後, 熄哂燈, 比個奶咀佢, 拍佢瞓, 依家我的小芷霖鍾意瞓係床跟住我拍佢瞓。

有時佢唔肯瞓,我會由得佢係漆黑一片的環境下在床仔玩下行下, 我當然唔出聲唔理佢靜靜地"目及"住佢, 一陣間佢就會喊眼瞓,果個時候, 我會比條毛巾佢抱住及食奶咀, 再拍佢, 佢就會sleepppppppppp~~~~~~
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

大宅

我仲簡單,iiryss通常o係9:30-10:00飲奶,咁就會飲住瞓.再唔瞓我都比佢玩半個鐘,之後又係校暗d燈就會瞓,iiryss都o係同我地瞓大床,所以都唔係點駛暗佢瞓.....

大宅

好媽媽勳章

而我就會10點半到俾雪雪食奶,食完就掉佢俾爸爸,俾隻加菲貓佢,( :-( 隻加菲貓係我架~搶左我隻貓貓)爸爸就會抱住佢拍佢訓,唔使5分鐘就會訓著,如果我拍佢訓,起碼要1個至個半鐘先訓~

歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

大宅

唉...vinci瞓較好麻煩, 要食左奶, turn-off 所有燈, 電視. 之後仲要齊人(要有我, vinci加爸爸), 一齊入房, 夾住佢係床. 不過佢仲未肯瞓架, 要扭/喊返十幾分鐘, 先肯瞓.
Hello! 我叫 Vinci, 係囝囝, 我係05年10月2號出世!你地快d去睇下我個blog!

男爵府

十分鐘咪算快, 我個女有時暗一個鐘都唔訓,
baby_vinci 寫道:
唉...vinci瞓較好麻煩, 要食左奶, turn-off 所以燈, 電視. 之後仲要齊人(要有我, vinci加爸爸), 一齊入房, 夾住佢係床. 不過佢仲未肯瞓架, 要扭/喊返十幾分鐘, 先肯瞓.

大宅

原來咁多bb都要食住奶訓...我個女又係咁...開住音樂+食食下就訓左~咁就係最簡單case... 有時唔小時係佢食緊果陣有野吵醒佢, 佢就可以唔使訓, 唔肯訓...

跟住我咪同佢一齊入房係大人床到, 佢會坐係度玩,唔肯訓, 我會try放低佢, 佢咪又坐返, 直到佢自己眼訓到跌落床就差唔多訓著~有時要成粒鐘, 好彩就半個鐘~
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

臭b呢2日唔知做咩樹...竟然自己爬去個枕頭度之後"o達"落去...趴o係枕頭上自己就咁訓左... ?-(
平時都係就咁同佢訓~我好耐之前已經唔會抱住佢拍住咁訓...因為好鬼重...
我平時都係大家一齊訓低...之後攬住佢暗佢訓~好快訓著~臭b只要冇聲,就算開左燈佢都肯訓...但一有聲囉喎...就麻煩囉...死都要去睇下係咩野聲,邊度發出佢先安樂...

大宅

我都係冇咩特別....擺佢係張床就訓....
不過一定要人陪囉...~~如果唔係打死佢都唔訓架....!!
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

男爵府

2019新春慶豚圓

Re: 想問你地平時點暗bb

小方包通常一眼訓就好快訓,
日頭,有時會扭下抱,
但一俾奶咀,抱兩抱搖兩搖佢就訓著∼
有時,抱住佢坐響度,坐坐下佢又訓,
晚黒,就通常關暗房燈放佢響大人床訓響佢隔離,
一邊傾下計講下故事一邊錫下佢,播住柔和音樂,
咁佢典下典下就會訓著∼仲會訓得好林∼
訓著先放番佢去bb床!

大宅

通常bee bee 仔都係由我去暗佢瞓覺,
每晚10:30一定要入房關燈(開住床頭燈仔),
放佢落bb床如果佢好眼瞓唔使五分鐘就瞓著(要拍佢pat pat),
如果唔眼瞓就會不停轉來轉去, 個面要向住張床個pat pat向天,
好彩都係暗30分鐘以內一定瞓架啦!!:lol: :lol: :lol:

bee bee 仔都好準時架, 大約10:00鐘就會不停叫同扭計就知道佢要瞓覺架啦!!

大宅

我阿仔要暗好耐先訓啊! 有時抱住佢都唔制佢會係咁推開我,
要放佢係大人床佢自己典來典去, 由床頭碌去床尾, 左碌右碌, 要碌好耐先肯訓啊!!

子爵府

日頭浩揚仔扭眼訓會主動搵人抱. 抱住佢放膊頭好快就訓.

夜晚, 聽住音樂 + 飲奶就會訓. (10 點幾11點)
但, 之後千祈唔好嘈醒佢. 一醒佢就會繼續玩, 要成點先再訓.

呢幾晚, 我想訓練佢早 D 訓同自己訓,
就 9 點左右同佢入房, 放大人床同我訓.
佢會左攪右攪玩一大輪, 半個鐘至大半個鐘就會訓.
之後就會抱返佢訓床仔

首頁

尾頁

跳至