論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

幫前菲傭找僱主

各位好~~有個菲傭之前在我家工作了5-6年~~之後我同佢仲有聯絡~~佢現在在香港~~急需找僱主~~
佢結左婚~~有照顧小朋友經驗~~識煮飯(家常小菜)~~會做一切家務~~
她是教徒~~個人都幾nice~~請各位僱主給予機會~~
如有興趣~~請留電話及姓名~~

別墅

Re: 幫前菲傭找僱主

Has she completed the contract ?

民房

I sent my contact to u, pls check PM, thx

洋房

是~~合約已完結

民房

I sent my contact to you too, pls check PM, thanks.

別墅

Icy363:

我都用過一個菲傭達六年!
我係基督徒,佢係天主教徒定基督徒呀?
我阿b就出世,所以上次問妳係咪完約,若份約唔夠兩年就完,佢要返老家先兼我要等佢至少六星期!

我本來簽左一個,點知俾佢出賣,等左兩星期都唔交份約去領事館,最後叫我再搵人,真係一行眼淚!
資料請check pm.Thanks!

洋房

回wan-wan-ma:

已回應pm~~請check~~
她是教徒~~但我不知道是什麼宗教~~

點解你工人唔肯交約ar?
我都試過請個工人走埋路~~仲要報警到而家都未搵到~~即是失左踪

洋房

send了我pm的各位~~謝謝你們~~
本人姓林~~女~~
請注意:
如果有個菲傭打電話跟各位聯絡~~並自稱是Ms. Lam介紹的~~就沒有錯的了~~
她名叫"cora"

別墅

多謝妳回覆我!

請佢直接打俾我,可以的話睇下今日有冇時間大家見面。

lee 排天氣好熱,我趁今日無咁熱,會去香港仔探阿爸!
(可以停留係中環/銅鑼灣)

睇下趕唔趕得切見左佢先。如果唔係就今晚夜D見。

別墅

lcy363 :

個菲傭都係 bk 媽咪介紹,佢照顧過前傭主生初生bb,又熟悉其他家務。好得我鍾意!

我由六月初等到佢依家!佢閒時會幫賓賓會做義工。可能見上一份又湊初生,今份又係,太辛苦掛?!騎住我 lee隻牛先(我要聲明係佢主動為搵我簽約,佢話佢前傭主都覺得我好 nice,簽得過!),再去搵馬,對佢係安全好多掛。

簽左頭尾十日,佢有好多 excuse:自己唔舒服、有親戚係美國黎左、不如等埋外傭稅宣判、最後失聯絡兩日。於是我出聲叫佢俾番 d文件我。只見佢證件副本就即刻俾番,緣色合約同白色入境署文件就好唔想交番俾我,仲想等到最後一日。但我已好心淡,叫佢即時決定。佢惟有死死氣氣,全數交還,害我白等兩個月!

大宅

Has your maid got new employer yet? I am urgently need to new maid as my existing one will leave this week and I will give birth next month. Please kindly help.

洋房

easter123 寫道:
Has your maid got new employer yet? I am urgently need to new maid as my existing one will leave this week and I will give birth next month. Please kindly help.

仲未~~請pm閣下的電話及姓名~~我會叫她聯絡你~~她叫"cora"~~thx

洋房

wan-wan-ma 寫道:
多謝妳回覆我!

請佢直接打俾我,可以的話睇下今日有冇時間大家見面。

lee 排天氣好熱,我趁今日無咁熱,會去香港仔探阿爸!
(可以停留係中環/銅鑼灣)

睇下趕唔趕得切見左佢先。如果唔係就今晚夜D見。

不客氣~~請人都要講運ar~~
我日頭返工不方便check pm~~加上有時不能跟她聯絡~~所以遲左咁耐~~sorry~~
我明天會立即pass你個電話比佢~~
希望我冇介紹錯啦~~

別墅

lcy363:

我終於等到你!
我未訓,可以的話不如依家 call我好嗎?

民房

did your pre-helper have employed ? would you pls email her contact no. to me ?

[email protected]

many thanks

民房

Hi, this is the first time i use this discussion board becuase my cousin told me it's one of the good ways to find a referral maid. i need a maid urgently. my phone is 96251102. feel free to call me anytime.

洋房

lcy363:

我終於等到你!
我未訓,可以的話不如依家 call我好嗎?

找我有事嗎?
我知cora已聯絡你~~你覺得點ar?

洋房

winniekwok430 寫道:
did your pre-helper have employed ? would you pls email her contact no. to me ?

[email protected]

many thanks

仲未~~但我認為叫佢直接聯絡你較好~~
請pm我留電話及姓名~~thx

別墅

lcy363:

唔該晒你!

Cora好好,只可惜佢要返家鄉一次,快極都要十月初至回港,等佢要好大決心,事關我要安排人頂替佢一至兩個月。我預產期係九月中,可能仲會早 d,我依家都未諗掂點安排!

洋房

lcy363:

唔該晒你!

Cora好好,只可惜佢要返家鄉一次,快極都要十月初至回港,等佢要好大決心,事關我要安排人頂替佢一至兩個月。我預產期係九月中,可能仲會早 d,我依家都未諗掂點安排!

謝謝你~~
如果你到10月左右她仍未有僱主或你未找到合適工人~~不知你會否考慮?
請問你個bb是第一胎嗎?

首頁

尾頁

跳至