自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

Re: 舊冷氣食電費......

kelly,

聽你咁講,交兩次電費己經可以買部新架勒.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

gogoblue 寫道:
kelly,

聽你咁講,交兩次電費己經可以買部新架勒.

但都唔肯換

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 舊冷氣食電費......好驚同核人呀!

DEAR MY 心心:

betty姐~

冷氣真係好食電架,我之前係廳果部冷氣用咗22年,係係舊屋用到黎呢樹架,早幾年冷氣費勁勁貴,夏天一定過2000架,點知部野終於都呱咗啦,3年前換咗呢部之後我都嚇咗一跳,每次勁開都係1200左右咋>>>比你講中晒我心果句....好多人成日以為吾掉慳吾好浪費,其實浪費左好多好多呀!

BETTY
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

DEARALL:

查實間屋住左15,6年,好多野都真係殘殘舊舊,人都係,不過我仲可以搵食,吾掉得住....

話說早輪逛商場,甲中一部煤氣熱水爐,屋企而家用緊架係居屋十多年前好HIT果隻白兔牌....呢幾年發現的煤氣費又係越黎越勁....聽個SALES講的野太舊用太多年真係好食錢.....

我四口之家,個個月慳極都七百幾...做埋都吾夠交呢的費用啊!

咁我又諗下....的小朋友越大越食錢...的人老左,病痛多左,成日睇醫生,真係係咁食錢....

吾好意思,我口多,口直,諗到乜就UP同講乜,有講錯野,得罪晒!勿見怪.

正儲緊錢考慮換埋部煤氣熱水爐,真係慳到一定同大家分享..

BETTY

NNN

子爵府

betty,
你換左

子爵府

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dear bobo_lam:

我換左廳部匹半,房部四份三啊!

bettt
NNN

子爵府

我個廳都係換左匹半,兩個房就3/4匹,上個月都未開盡架 :-(

bettylam 寫道:
dear bobo_lam:

我換左廳部匹半,房部四份三啊!

bettt

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dearbobo_lam:

買下廣告先,你換左邊隻地道牌子呀!?????

betty
NNN

子爵府

匹半

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dearbobo_lam 寫道:
匹半
NNN

首頁

尾頁

跳至