想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問d仔排卵棒 check bingo??

我想問d仔排卵棒係唔係可以check bingo??
我13號上深下深,14號低温.我尋日用要好用神先見到有少少色.唔知係咪飲咗杯凍o茶同埋夜晚12點幾.
我13號上深下深都係夜晚11:00 check.有無關係???
有冇人 bingo咗用d仔 check 都係無色???
不過呢2日谷m feel ,今日個胸都無咁痛.我唸佢又來了 :-( :-(

大宅

Re: 我想問d仔排卵棒 check bingo??

睇下以下條link. 我唸我已經bingo左, 連續五日用d仔check都有下線, 條線重愈來愈深. 昨日用驗孕紙check已經有淺線.

想做統計: 係day廿幾 d仔排卵紙有下線, 有幾多人之後bingo, 有幾多人之後m come?
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=682774&forum=40
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Eclipse_2006,
恭喜你呀~~

侯爵府

恭喜你呀 Eclipse_2006!!!

男爵府

好媽媽勳章

Eclipse_2006:
你第幾日check到bingo啦!

大宅

由於之前醫生話我排卵日期差異太大 (可由Day十幾至Day廿幾), 所以今個月向其中一個bk sister買了30張d仔, 打算日日check. (之前用ClearBlue, 太貴, 只可check最有可能既5日). 結果係Day14 check 到一條下線同上線差唔多深, 不過只係一日, 第二日己經無左條線. 我都唔敢肯定係唔係排卵日, 而我既體溫通常都係排卵後慢慢升, 過左2,3日d體溫升過36.5C同升定左, 我先至肯定排左.

到Day25我發現d仔有一條好淺既下線. 果日體溫由36.83
下降至36.70, 我以為 m 就到. 點知第二日(Day26)d仔又有下線, 而且都有上線一半咁深, 體溫又上番36.75. 跟住Day27-30, 每日d仔都有下線, 並且愈來愈深. day28用驗孕捧, 有淺線. day29驗孕捧都有線, 亦比前一日深少少.

其實我cycle以前係35-37日, 近來縮至30-32日. 所以我會係day32再check驗孕捧. 不過我已經book定下星期六睇醫生.
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

大宅

我要 thanks ynwong. 你d排卵紙好掂.

男爵府

好媽媽勳章

Eclipse_2006 :
恭喜恭喜!我由day12開始日日都有下線,唔知有冇機呢?今日已經係day22啦!

大宅

我今個月既體溫表, 希望可以比大家作参考.

day1 36.64
day2 36.34
day3 36.28
day4 36.31
day5 36.11
day6 36.09
day7 36.42 (病)
day8 36.70 (病)
day9 36.48 (病)
day10 36.13 (病)
day11 36.17 (病)
day12 36.36 (病)
day13 ---- (病) (dodo)
day14 ---- (dodo)
day15 36.33 (dodo)
day16 36.57 (dodo)
day17 36.45
day18 36.50 (dodo)
day19 36.63
day20 36.71
day21 36.66
day22 36.71
day23 36.80
day24 36.83
day25 36.70
day26 36.75
day27 36.64
day28 36.82
day29 36.89
day30 36.94

由於今個月病左幾日, 都無想過會bingo.

男爵府

好媽媽勳章

你既體溫好高喎,咁你有冇開住冷氣瞓呀?

大宅

你平日cycle幾多日? 要等多幾多日?

恭喜恭喜!我由day12開始日日都有下線,唔知有冇機呢?今日已經係day22啦!

大宅

有呀, 每晚都開, 我好怕熱.

你既體溫好高喎,咁你有冇開住冷氣瞓呀?

男爵府

好媽媽勳章

我每個月既cycle都唔同,所以,我都唔知,3月既cycle24日,4月既cycle35日,5月既係29日,6月係35日,7月係38日。個個月都唔同,總之係......俾佢玩死。
體溫仲玩野,呢個月超低溫,已經連續3日都係35.8度,但係呢三日係day20-22喎。
所以,我已經唔識計,唔知點玩,d 仔就day 12開始都係日日有兩條線, 一深一淺。分泌呢......day20-22都係無乜,但d仔兩條線都深色,所以......唔知邊日排卵。

大宅

你而家都day22, 等多一星期都知結果. 唔好咁緊張.
當有左先, 樣樣都要小心, 放鬆d個胎至會長.

男爵府

好媽媽勳章

明白,知道

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁你係day 20-22 期間有無dodo??
pomanc 寫道: 體溫仲玩野,呢個月超低溫,已經連續3日都係35.8度,但係呢三日係day20-22喎。
所以,我已經唔識計,唔知點玩,d 仔就day 12開始都係日日有兩條線, 一深一淺。分泌呢......day20-22都係無乜,但d仔兩條線都深色,所以......唔知邊日排卵。

男爵府

好媽媽勳章

miffymiffy:
今個月好勤力呀,day12 dodo, 跟住好似都有幾日隔日dodo,見到分泌多個日又dodo, day 21又dodo,但day20-22太少分泌啦,dodo得好辛苦呀!

瑪瑙宮

你係day 20-22 三日排卵紙都係上深下深?? 有無1日係較深色 / 粗少少??

而家你咪可以抖下等結果囉 :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章

miffymiffy:
我宜家仲plan緊去唔去日本呀,如果唔去,唔知等幾耐先有得去,如果去,又唔知今個月有冇bingo,報團好定唔報團好呢? ?-(

瑪瑙宮

pomanc,
真係好15/16 喎 你打算8月中去??
你係報果D shopping多D, 定係玩多D??

如果你真係day 22/23 先排卵, 最快都要day 38先知結果喎~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 260