義工

產前產後 今日: 27|主題: 240675

有無人飲完"蓮馮蘇"後會......

大宅

國民生產總值:2226

有無人飲完"蓮馮蘇"後會......

有無人飲完"蓮馮蘇"後d"便便"顏色变得深色左近乎黑色呢??唔知怕唔怕呢??D人話"便便"黑色是內出完血 唔會掛 我呢幾天都是這樣,真擔心!!

洋房

國民生產總值:183

Re: 有無人飲完"蓮馮蘇"後會......

唔洗驚
黑色唔係內出血,而家幫你同bb排毒,飲左bb同你會將過去咁多個月嚟食既含有"毒"素既野排出來,咁樣bb出世後既皮膚就會好d,唔會成面粒粒,但唔可以飲太多,唔係就涼得滯架喇~

大宅

soniyaB~
Thank You
咁食西瓜和飲付竹蛋糖水,是否都一樣排毒和引致便便深色?

子爵府

國民生產總值:11732

環保接龍勳章

我想問"蓮馮蘇'係咩黎架?

男爵府

國民生產總值:8651

應該係 "白蓮鬚" 係去胎毒既, 飲咗bb出世時皮膚好好. 妳去藥房買10蚊左右, 分2 - 3次 煲.

方法: 煲滾水將白蓮鬚和原隻雞蛋放入一起煲半個鐘左右,拎起雞蛋脫殼放返入煲內,加適量冰糖即成~
我唔太記得煲幾多水,妳買果時問一問藥房d人~

redbi115 寫道:
我想問"蓮馮蘇'係咩黎架?
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

洋房

國民生產總值:183

西瓜同腐竹蛋糖水係唔會令便便變色同埋排毒架~
其實我地點解差不多時間要食d涼野呢?係因為生果時會輕鬆d(我奶奶話,我都唔係咁信,我生時鬼死咁辛苦^^"佢都呃我既..),但都係果句,唔可以食太多,唔係轉個頭bb就出黎搵你架喇~除非你好想見吓佢喇~^^"
Luky624 寫道:
soniyaB~
Thank You
咁食西瓜和飲付竹蛋糖水,是否都一樣排毒和引致便便深色?

大宅

國民生產總值:4262

Luky624, 昨天聽左講座, 醫生話食左鐵丸, 之後d便便都會係黑色的. 你有無食過呀?
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

大宅

hellokitty,
/thank You
無呀......我無刻意食藥.只是食葉酸,鈣片.

大宅

國民生產總值:4262

不過如果無食鐵丸而便便又係黑色, 不如去看看醫生吧! 起碼會安心d.
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

複式洋房

國民生產總值:378

我飲完d便便都唔會變黑色架喎, 你都係consult

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.