跳至
[2006年] 漏尿

首頁

尾頁

大宅

漏尿

亞囡未滿月已經轉用細碼尿片. 不過囡囡好鐘意彎起雙腳, 好似人谷"空"咁. D尿片就走哂位. 無論用HUGGIES 或 PAMPERS 佢都次次尿尿次次溜尿. 真係唔知點搞.

哥哥細個時無呢個問題. 有無媽咪都係咁? 大家點搞?

PS. 唔想咁快轉中碼片. 屋企有好多S碼存貨. 全部都係人送來架. 就算轉中碼片問題可能都係度.....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 溜尿

YanHoMum 寫道:
不過囡囡好鐘意彎起雙腳, 好似人谷"空"咁. D尿片就走哂位. 無論用HUGGIES 或 PAMPERS 佢都次次尿尿次次溜尿. ....

我個女都係咁但轉左用fitti居然無溜尿wor...

大宅

maymayin 寫道:
[quote]
不過囡囡好鐘意彎起雙腳, 好似人谷"空"咁. D尿片就走哂位. 無論用HUGGIES 或 PAMPERS 佢都次次尿尿次次溜尿. ....

我個女都係咁但轉左用fitti居然無溜尿wor...
[/quote]

其實應該唔怕ga wo...會唔會係你塊片片夾得唔好或者唔夠緊呀???我個女女都用過huggies pampers 同埋fitti...
但係3隻都唔怕wo...最後覺得pampers係最好...而家就長用..

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我囡囡用 pampers s size 都有溜尿情況....

複式洋房

會唔會係整得唔夠緊呀, 你地咁快可以用S碼既, 你地個BB幾重呀, 我個B係6月1日出世架, 仲用緊NB?? 我係用妮飄既, 佢幾抵用同埋幾好(大約$63有60條), 我用過PAMPERS, 我覺得唔係咁好, 一黎尿尿左會聞到尿未, 同埋換片時佢個黏貼果個位, 成日痴住BB條腰, 吸濕一般.

伯爵府

我都係用s碼既...貼緊d得唔得呀?

大宅

佢個脾仔好粗, 著片時佢次次都夾實大脾仔, 都唔比位你攝上去. 次次都好似打仗, 佢一鬆就即刻攝位, 真係攝到已經好好啦.不過我都好努力. 將兩邊貼位貼到幾乎掂到, 緊到好似"cool"住左佢過肚, 後面pat pat 又包到上半腰. 都唔掂.

nepia 幾平喎..... 等我下次試下呢隻s碼

BB滿月時~10磅. 而家可能~11磅啦.

子爵府

其實我都唔明幾時要轉s size, nb就話用到5kg, 但s碼就係由3-8kg(個range咁大既)...我17/7時 bb有9磅, 我諗宜家都係近10磅左右...咁應該用咩呢? 我見仲有3包nb, 所以未轉呀, 請指教!!

大宅

我用pampers nb, 覺得好好用喎!

佢有好多尿尿都唔會漏出o黎, 又乾爽

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我個仔轉s碼係因為個大脾好位窄就決定轉
但家下屋企仲有兩包nb未用
唔知s碼又用到幾時
ronni 寫道:
其實我都唔明幾時要轉s size, nb就話用到5kg, 但s碼就係由3-8kg(個range咁大既)...我17/7時 bb有9磅, 我諗宜家都係近10磅左右...咁應該用咩呢? 我見仲有3包nb, 所以未轉呀, 請指教!!
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

伯爵府

其實我而家s同m都有用...m係夜晚用

男爵府

我個囡都係用緊pampers細碼,間中都會漏,有時側邊漏,有時後面漏,包得幾緊都一樣,我都諗緊轉第隻試下。
以前我個仔用pampers好少會漏,唔知囡仔係咪易漏d呢?

別墅

我d nb未用晒炸

大宅

試吓用Huggies,個size大啲同埋啲邊位有彈性啲,仲有個腰個位都有彈性啲同粗啲,我用過試用裝好似好啲.我個囡都用緊Pampers細碼,間中都有漏,但唔算太嚴重.
我仲有三pack Pampers細碼(2超薄乾爽,1特級綿柔),同兩pack Huggies細碼,都係朋友送,所以仲有排用... 希望可以用埋佢...

佢個脾仔好粗, 著片時佢次次都夾實大脾仔, 都唔比位你攝上去. 次次都好似打仗, 佢一鬆就即刻攝位, 真係攝到已經好好啦.不過我都好努力. 將兩邊貼位貼到幾乎掂到, 緊到好似"cool"住左佢過肚, 後面pat pat 又包到上半腰. 都唔掂.

nepia 幾平喎..... 等我下次試下呢隻s碼

BB滿月時~10磅. 而家可能~11磅啦.

大宅

Re: 漏尿

Kanax,
係呀. 以前亞仔都唔係咁. 可能囡仔真係易漏d. 佢著片著到成日現股"la:. 所以次次漏都係由pat pat漏哂出來.

mammi_anni,
huggies 我都試緊, 不過一樣唔係好掂. 而家等用完屋企存貨再試第2個牌子.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 漏尿

我都係咁,阿仔個時用huggies好好用,宜加阿囡用親都漏,屋企仲有5packs未開
宜加轉左用nepia 好用好多,都冇漏

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都係用妮飄既, 佢幾抵用同埋幾好, NB比較大條, 不過唔係到到有得買, 要在吉之岛和UNY才又得買NB, 其它如Pampers和Huggies都ok, 但Huggies最細條, 你們有否左右兩邊尿片橡筋要反出來, 如果不是會很容易漏尿!

複式洋房

我想問pampers細碼超薄乾爽&特級綿柔兩樣有咩分別,兩隻邊隻好用d??

大宅

我阿b都係6月1日出世ga...而家都用緊s la...
用埋呢d存貨..都會轉用下尼飄...聽人講好好ga...
lenette 寫道:
會唔會係整得唔夠緊呀, 你地咁快可以用S碼既, 你地個BB幾重呀, 我個B係6月1日出世架, 仲用緊NB?? 我係用妮飄既, 佢幾抵用同埋幾好(大約$63有60條), 我用過PAMPERS, 我覺得唔係咁好, 一黎尿尿左會聞到尿未, 同埋換片時佢個黏貼果個位, 成日痴住BB條腰, 吸濕一般.

別墅

嘩...你地噤快轉左用s size,我個b仲用緊nb咋.
臭b夜晚有時都有漏尿的.but一時時.唔知關唔關用pampers事,我又唔知轉用邊隻牌子好.

首頁

尾頁

跳至