家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

一沖廁就有臭味...

唔知仲咩, 以前都冇, 近來發覺一沖廁就有陣臭味出黎, 都唔知係咩臭, 我已經隔日洗廁所, 但都係咁, 有咩解求呢?
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

禁止訪問

Re: 一沖廁就有臭味...

大宅

我一直都有蓋上廁板, 因習慣左, 但一打開個一下呢.....真係有d難頂
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

禁止訪問

子爵府

niceperth 寫道:
我一直都有蓋上廁板, 因習慣左, 但一打開個一下呢.....真係有d難頂

有無定時清洗水箱呀?

公爵府

醒目開學勳章

倒幾多漂白水都無用架, 因為廁所過濾網老化左, 要揾師父更換

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

試吓打開水箱聞吓係唔係冲廁水有味,係就通知管業處,自己可以放漂丸入水箱。

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

廁所冇過濾網,隔氣就有,但除非廁所去水位漏水,隔氣冇乜可能失效。只要馬桶水位正常就冇問題。
fundfund 寫道:
倒幾多漂白水都無用架, 因為廁所過濾網老化左, 要揾師父更換

男爵府

環保接龍勳章

你有冇用藍xx或其他牌子
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

首頁

尾頁

跳至