論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

同印印續約可不可以自己續,是否一定要經agent???

個印印是由agent請的,兩年後想自己同佢續約,因agent收成$3000,但聽人講如果印印是由agent請的,就不能自己續約,亦不能去另一間agent續約,一定要去請印印時那間agent,請問是否真的?

複式洋房

Re: 同印印續約可不可以自己續,是否一定要經agent???

Anyone could help? I have the same question.

Thanks

子爵府

Re: 同印印續約可不可以自己續,是否一定要經agent???

Please take a look :
(my experience)
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=421831&forum=16&start=0&viewmode=flat&order=0

Indo Consulate :

http://www.kjrihkg.org.hk/konsuler/persyaratan-renew.htm

別墅

嘩, 真係時間啱啱好, 我又係想問呢樣, 等我即刻睇睇先.
Thanks very much!

洋房

我最初都有諗過自己續約, 不過睇完之后發覺都幾煩, 又好似唔係真係save左好多錢 (我要返工, 冇時間攪噤多野!) 所以我最后都係轉左間收我平D既Agent續約算數!
8-) :cheeze: :-) :roll:

複式洋房

Thanks Bluestar.

ummaou:
could you please advise your agent charges?

洋房

Agent 收我 HK$2500, 收工人 HK$340, 我同工人內部協議: 佢比 HK$840, 我比 HK$2000
8-) :cheeze: :-) :roll:

別墅

係呀,我睇完都覺得實在太煩,不過bluestar真係好嘢!

ummaou,你可唔可以pm D資料俾我呀,等我格下價!
Thanks
ummaou 寫道:
Agent 收我 HK$2500, 收工人 HK$340, 我同工人內部協議: 佢比 HK$840, 我比 HK$2000

首頁

尾頁

跳至