意見反饋
義工

自由講場 今日: 3196|主題: 995010

跳至
急!請問有擦膠入左耳仔,去私家診所可唔可以幫手整返出黎?

男爵府

國民生產總值:5039

急!請問有擦膠入左耳仔,去私家診所可唔可以幫手整返出黎?

係唔係一定要去急症室架?
直明月耀安
極星輝照長

男爵府

Re: 急!請問有擦膠入左耳仔,去私家診所可唔可以幫手整返出黎?

請問有冇人知道呀?因為我仔仔整左d擦膠入耳仔入面呀,仲要係好入整唔返出黎呀!
直明月耀安
極星輝照長

侯爵府

國民生產總值:24282

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

Re: 急!請問有擦膠入左耳仔,去私家診所可唔可以幫手整返出黎?

靚媽,

唔係間間診所都有工具架~!你試吓打去診所問吓先啦~
唔得就去急症...唔好hold過夜呀.

別墅

國民生產總值:569

我腍唔一定,因為我細個有一次貪玩把(好多)細細粒
紙巾'差'成圓型放進自己兩邊nose hole,我亞媽
唔知,結果about 2days 之後,我crying,因為
塞住曬,仲要d 紙巾'發脹, 最後帶狙我去睇私家診所,
個e生幫我用野拎番出黎,都幾入
(不過,我腍要睇個別情況而定)

子爵府

國民生產總值:13000

我細佬三四歲時都試過塞d細細粒的錫紙入鼻哥,都係去私家診所搵醫生挾番出來。
醫生有檢查耳仔的電筒加放大鏡,應該可以幫到你。

民房

國民生產總值:64

better go 急症室

大宅

國民生產總值:2760

我細個百厭試過將耳環後面粒的擺左入耳仔,擺到好入好入,後來去急症室,個醫生用左一個儀器,放入我耳仔,然後用好大既水力將我耳仔粒的沖番出黎

男爵府

唔該哂咁多位!
我依家帶佢落樓下診所睇醫生啦,因為唔想去急症到等咁耐,其實佢d擦膠係十幾時前已經整左入耳仔,但係唔敢講俾我地聽,係我琴晚同佢‘了’耳仔時發現,其實我已經整左一粒出黎架啦,但係仲有一粒係好入呀!
直明月耀安
極星輝照長

珍珠宮

國民生產總值:46473

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

去急症室好d, 如果急症室醫生搞唔掂, 會call耳鼻喉科醫生....始終佢地專業d嘛.

禁止訪問

國民生產總值:2701

男爵府

我今朝去左診所,醫生試過同佢用夾整出黎,佢話好痛唔肯俾佢整呀!之後寫紙俾我地去急症,去到醫生話佢耳仔入面有少少紅腫同埋損左,仲話如果頭先係診所整唔到佢都整唔到,因為佢地既工具都係一樣,所以佢再寫紙俾我地聽日去睇耳鼻喉!

河馬媽咪
睇完你寫之係我依家好驚呀,因為頭先急症個醫生話擦膠仲難搞過珠仔!
直明月耀安
極星輝照長

公爵府

國民生產總值:25310

畀面勳章

希望你個小朋友冇事啦.
不過話時話,原來咁多人細個都試過塞野入五官度.

男爵府

我都好想佢快d冇事!
佢陣間10點就去耳鼻喉科到睇啦,好想陪佢一齊去,可惜我請唔到假! :-( :-(
直明月耀安
極星輝照長

珍珠宮

國民生產總值:46473

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

放心啦, 耳鼻喉科醫生好pro架, 佢地又有齊工具, 實無事既~~~

別墅

國民生產總值:928

你細個咁"螞"架
puppywong 寫道:
我腍唔一定,因為我細個有一次貪玩把(好多)細細粒
紙巾'差'成圓型放進自己兩邊nose hole,我亞媽
唔知,結果about 2days 之後,我crying,因為
塞住曬,仲要d 紙巾'發脹, 最後帶狙我去睇私家診所,
個e生幫我用野拎番出黎,都幾入
(不過,我腍要睇個別情況而定)

禁止訪問

男爵府

all
我個仔今朝好快咁就整返粒擦膠出黎啦,醫生開頭將粒擦膠吸出少少,之後再用個夾一夾就出左黎啦,不過有少少血,可能琴日俾診所個醫生整損左,不過我依家都覺得唔緊要啦,最緊要係整返出黎我已經好開心啦,多謝哂咁多位呀!
直明月耀安
極星輝照長

子爵府

國民生產總值:10389

好彩小朋友無事

禁止訪問

大宅

國民生產總值:4192

靚靚媽媽 寫道:
all
我個仔今朝好快咁就整返粒擦膠出黎啦,醫生開頭將粒擦膠吸出少少,之後再用個夾一夾就出左黎啦,不過有少少血,可能琴日俾診所個醫生整損左,不過我依家都覺得唔緊要啦,最緊要係整返出黎我已經好開心啦,多謝哂咁多位呀!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.