意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 16|主題: 153112

[油尖旺區] Smart Kids

複式洋房

國民生產總值:492

Smart Kids

FloliMom
今天終於〔淳程〕美人兒見到面了,你淳淳果然係跳舞高手,我程程佢本來亦係的,但佢要同人好相處一排及熟悉的環境下先會跳的.等佢地相處多d再來跳返Part啦!

我覺得今日嘅課程都ok啦,如果照個Miss話一小時太長,其實係咪可以提議佢一小時之中有5-10分鐘來個小息,等bb佢玩一下,飲下水好d呢?因為咁細個bb來上堂一定係會坐吾定的,我之前上果個〔幼潛班〕都係一小時一堂,但佢中途會俾小朋友休息一下,飲下水 先再上堂的.你有冇其他意見大家不防提議下.
www.vrs-hk.com

大宅

國民生產總值:2787

Re: Smart Kids

chingching2005:
哈哈,淳程共舞,一定有可觀性 !淳淳在陌生環境同見到陌生人都係會有

複式洋房

國民生產總值:492

FloliMom
你在[協康會]上過佢的Playgroup, 覺得怎樣?好玩嗎?我未報[幼潛班]之前都有想過俾程程去果度返,但星期六的時間一早已Full晒先同佢報[幼潛班].

不過我覺得[幼潛班]與[Smart Kids]兩者之間最大的分別係前者主要係玩遊戲, 訓練小朋友的協調及同人相處, 後者主要係像返幼稚園咁,教你的日常東西, 係真係返學咁, 個Miss都幾好心機教,我覺得最主要係教師有愛心及經驗, 都好既,等程程佢早d適應返學. 你返去有冇同淳淳練返上堂d嘢?

另外, 你有冇問過我地呢班係咪得我地3個bb一班, 我就覺得差不多夠啦, 另外果個bb好似仲細過我地兩個bb Wor.

www.vrs-hk.com

大宅

我覺得[協康會]個Playgroup幾好,尤其海富[協康會],因為又新又大又彩色繽紛,設備充足,BB有好多

大宅

國民生產總值:3101

FloliMom,

你地係咪已經上過Sat - Smart Kid's, 其實我都想join...但因早上已經報了個English playgroup 所以就唔再上了...為有平時上啦...因我唔想只得我個囡囡同工人(平時)...咪俾佢上playgroup..好過我工人係club house同工人傾計...

大宅

jackie_lau2000:

大宅

國民生產總值:3101

FloliMom

報告進度:工人話都ok..因會跟住我囡囡的進度而教授...有認知(做matching...), 唱歌, Story Time...., 問佢1-10, color, shape, fruit, (因我囡囡已懂所以佢用其他方法問佢, 如有一個黑色香焦形狀的圖叫我囡囡搵番bananan)...如同佢講 ice-cream on your head, where's your head? 我囡囡會摸下個頭 (我之前同中心講,我囡囡未懂得講但只懂做動作表達, 所以我希望佢地用多些句子.., 結果真係有...)亦都好開心導師會接納我的意見而對我囡囡作出適當的配合..

大宅

jackie_lau2000:
多謝你來報告,其實我覺得Smart Kids playgroup都OK,個靚靚Miss係好有經驗有愛心,教法都很好,最正就係,由於得我囡囡同chingching兩個BB,變成好似私人教授咁。不過我個女就唔識珍惜,咁多堂都好似花蝴蝶咁滿場飛,要玩/睇自己想玩/睇

男爵府

國民生產總值:5070

FloliMom & Jackie_Lau,
我想知多d有關Smart Kids的playgroup資料, 佢地有冇web-site ? 收費如何 ? 一星期是否只有一堂?

唔好意思! 我咁多問題 ! sorry
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

男爵府

國民生產總值:7868

BK Milk勳章

wongkaka 寫道:
我想知多d有關Smart Kids的playgroup資料, 佢地有冇web-site ? 收費如何 ? 一星期是否只有一堂?

Same as , 我都想知 , 可否 pm 給我 . 見你地個囡囡都好叻 .

大宅

wongkaka & fannyyug,

I have been terribly busy recently. Sorry for my late reply.

So you may refer to our previous discussions in another topic 成長動力教育中心Playgroups for more information and the contact number of 成長動力教育中心.

The playgroup is like attending classes at school, not so much like a "play" group. As there were not many kids in the class (in fact there were just chingching & Charis), there was not much interaction between the two babies. So you have to decide whether this style suits your babies. Besides, the teacher is the most important factor to consider. My daughter's teacher is called Jane, who is an experienced teacher of a local prestigeous kindergarten. If the Smart Kid playgroup is still conducted by her, there is a certain degree of quality assurance. Otherwise, you may need to think twice.

fannyyug 寫道:
[quote]
wongkaka 寫道:

Same as , 我都想知 , 可否 pm 給我 . 見你地個囡囡都好叻 .[/quote]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.