嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

網床可做睡床???

bb 9 months now very active.so want to buy 網床 for him,99 wl more easy to take care bb at noon time ,due to space limit. 網床 can let bb sleep overnigt or not ??? if 網床ok for sleep , i can give the baby bed for my friend but i just wonder not enough support for bb's back ,pls comment !! urgent !! thx

大宅

Re: 網床可做睡床???

I think 網床 is too soft for supporting bb's back, use for day time snap is ok, but use for overnight sleep is not so good for the baby.

複式洋房

thx

大宅

其實如果係介意網床太底的話,你可以去海馬訂做一張床褥,咁就唔怕網床太軟。

別墅

matau 寫道:
其實如果係介意網床太底的話,你可以去海馬訂做一張床褥,咁就唔怕網床太軟。

我都係, 仲好個bb床, 手手腳腳唔會申出條"la"度.

男爵府

我覺得瞓就唔係咁好,因為綱牀個底唔係硬板,就算加左床褥都唔夠硬,對bb條腰骨唔係咁好(仲好軟)!
我個bb瞓覺時会瞓返床仔,玩嘅時間就起綱牀!

大宅

好媽媽勳章

我bb由出生到今都是用網床睡覺的,
開頭我是聽同事說網床比較木床好用,大很多,價錢平一半,
而且網床可以用到2,3歲,而木床最多用到歲半,
bb大左又會反轉,會爬,會企都吾會怕整到,
怕撞到頭,撞到手手腳腳,
但媽咪就要比較辛苦,因為網床很低的,
將bb放上放落會比較容易傷到條腰,所以要小心呢!
也可以訂定一張高的床肉,更加好,
不過我沒有訂oh~~~~

侯爵府

好媽媽勳章

我都係
我個囡囡一直都係訓係網床...
到佢識企時...我先張張床放低去...
所以初初未識企時唔係好辛苦...唔使彎腰...
同埋我張網床的床板我唔覺好軟
好適中

大宅

好媽媽勳章

大宅

網床加床褥可做睡床 very good!!

bb 都有用木床, 後來買左 chicco 網床加床褥可以用到4歲

it's much much more safety than using 木床

大宅

我都覺得係
我個仔都係用網床
唔怕佢啲手手腳腳"click"住係木同木之間
又唔怕佢"擒"出嚟
又唔係佢坐唔穩撞落啲木到
very good
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

首頁

尾頁

跳至