自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

態度超差的 KFC

忍無可忍

1) 唔要冰是很簡單的事, 不過卻有人大聲說"唔要冰..你即係想點呀?"
2) 比少2件雞. ---- 接ORDER的是經理囉
3) 將個餐連同杯汽水一齊放, 本來是沒有問題的. 不過明眼一看就看到杯可樂快要倒潟了, 叫她可否用特製的汽水代給我分開放, 因為我是外賣的. 竟然比人掉杯汽水過來. 兼增送黑面1個給我.

我有比錢的, 加前後都有3個"唔該"
好激氣.

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

Re: 態度超差的 KFC

真係同M記一樣咁衰~~
佢地角度覺得唔要冰,就即係要裝多些汽水給妳~
真係慘,依家買野食比錢幫襯人~仲要睇番d人面色........

洋房

我諗都係一間間, 我都有試個d人好衰, 但有d就好似好好!

子爵府

我唸睇人啦…

我去西九龍果間…有次拎住一袋二袋仲帶住囡囡,個經理見到好主動咁幫我添

禁止訪問

大宅

其實係一件四個字可以講晒既現象 - 欺善怕惡 !

上年試買m記買夏日特飲, 係雪碧上面加上雪糕新地, 新地應該有2圈半, 個staff 只係比左一條約5cm既新地上去, 我話"咁都得呀?" , 咁staff 再整過, 好d , 有1圈半, 但佢個樣好唔滿意我要佢整多次, 所以我叫個經理, 問佢, 如果你係客, 呢杯野你收唔收貨? 結果, 個經理即刻整過一杯好靚既 夏日特飲 (只係好正常既貨品, 冇加碼既), 我心諗, 我比錢o家, 梗係要比足貨我丫!!

又有一次去kfx食雞, 買緊既時候有個經理要收錢先, d 態度已經衰, 我咪話d 貨都未齊, 佢話"係呀, 收錢先!", 我心諗, 頂佢丫, 爭佢錢呀而家?? 結果我唔肯比, 仲要佢想收錢就拿拿聲幫個staff快快趣趣收齊食物交比我先啦!! 剛剛e個時間有個大粒d既經理出理, 結果而個經理咪即去拿食物, 連錢都係番個staff 一手一腳做番個order 收埋錢呀!

最鬼憎d人扮高級職員, 百無聊籟走埋counter , 伸手就收錢, 我夠知收錢係最輕便輕鬆既工作啦!!!!
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

男爵府

2019勳章

conniechan1975 寫道:
acturally i always agree to complain if u not satisfy with a store. u can email or send letter to the manager there

無用架!要投訴去總公司,因為同一間分店既人係唔會將家醜外傳,咁你既投訴就會不明不白咁消失左!
無計喇,佢d 識員學歷底,part-time收銀個妹妹分分鐘同經理既學歷平起平坐!

子爵府

最憎比$買氣受

別墅

:-x :evil: :-| :tongue:

民房

原來你都有受過氣. 其實可以點樣投訴呢. kxc個度都唔見有complaint 的service.

康仔媽咪 寫道:
其實係一件四個字可以講晒既現象 - 欺善怕惡 !

上年試買m記買夏日特飲, 係雪碧上面加上雪糕新地, 新地應該有2圈半, 個staff 只係比左一條約5cm既新地上去, 我話"咁都得呀?" , 咁staff 再整過, 好d , 有1圈半, 但佢個樣好唔滿意我要佢整多次, 所以我叫個經理, 問佢, 如果你係客, 呢杯野你收唔收貨? 結果, 個經理即刻整過一杯好靚既 夏日特飲 (只係好正常既貨品, 冇加碼既), 我心諗, 我比錢o家, 梗係要比足貨我丫!!

又有一次去kfx食雞, 買緊既時候有個經理要收錢先, d 態度已經衰, 我咪話d 貨都未齊, 佢話"係呀, 收錢先!", 我心諗, 頂佢丫, 爭佢錢呀而家?? 結果我唔肯比, 仲要佢想收錢就拿拿聲幫個staff快快趣趣收齊食物交比我先啦!! 剛剛e個時間有個大粒d既經理出理, 結果而個經理咪即去拿食物, 連錢都係番個staff 一手一腳做番個order 收埋錢呀!

最鬼憎d人扮高級職員, 百無聊籟走埋counter , 伸手就收錢, 我夠知收錢係最輕便輕鬆既工作啦!!!!

男爵府

醒目開學勳章

咁衰架

侯爵府

我家有隻曳曳豬

首頁

尾頁

跳至