意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 240804

有無媽咪同狗狗一齊

別墅

國民生產總值:849

有無媽咪同狗狗一齊

我本身同狗狗一齊
祝甘多位媽咪&BB健康快樂 順利出世呀 ^_^

大宅

國民生產總值:1084

Re: 有無媽咪同狗狗一齊

我就係同貓訓o既 ... 同你一樣有時佢訓自己床仔但多數同我訓, 因為佢地同我訓開唔想改變佢o既生活習慣, 怕佢地會唔開心, 但頭o個 2 個月 bb 都係同我同房, 但就訓食飯椅, so far 都 ok 喎, 如果打理得企理乾淨問題其實不大o既

別墅

國民生產總值:904

dear gijarbb
miss you! i think you'd better don't let the dog sleep with you in same bed, but same room i think it's ok. it's because dog is really regarded as 'dirty'. right? and the hair from it's body will induce allergy of yr bb. so you must vacuum the floor frquently and wash yr hand before touching bb. actually, i do love dog very much, my dog, bo, had been lived with me x 8 yrs, however, he died finally. so sad at that time! :-( :-(

大宅

國民生產總值:1981

gijarbb,

me2 la, now I sleep with my doggy in the same room, but after baby born, we'll have seperate room ar.......

子爵府

國民生產總值:11157

我同狗狗一齊訓架, bb就係我地大人床隔離張bb床(放到好貼), so far bb咩事都無喎.... 我養左狗狗六年都係同佢訓, 我唔會而家有左bb就要佢出廳訓啦, 好似一有bb就要趕佢出去甘, 狗狗會唔開心架...

P.S. 我放左部空氣淨化機係房....

別墅

好多謝甘多位媽咪的回覆呀。。
我自己的諗法就係 唔想一接BB返屋企就要隔開狗狗自己出廳

男爵府

國民生產總值:8395

我兩隻狗係BB出世前已經係同我地瞓,一隻瞓床上,一隻瞓床下,到BB出咗世,BB係另一間房瞓到兩歲零,因為晚晚都醒幾次我頂唔順,就俾BB同我兩公婆一張床瞓,連隻狗仔一齊,一直到宜家阿仔三歲半啦,冇問題喎。最緊要你日日都要刷被舖,仲要幫狗狗刷毛,免得周圍飛,用埋空氣清新機就更好。

別墅

bbdou..
唔係好明你的意思 好似你話 "BB係另一間房瞓到兩歲零" 係BB同你兩隻狗狗分開

大宅

國民生產總值:3222

gijarbb,
我同你一樣, 都係就o黎生, 仲養左兩只大狗添, 佢地兩隻返屋企第一日開始已經同我一齊訓。
初初有bb頭幾個月唔比佢地入房訓, 因為驚整到我, 原因我那時作小產, 過左3個月之後, 佢地又上返床一齊。
我依家打算照樣比佢地入房, 但係bb房一定唔得, 自己房就已買左空氣清新機, 不過我依家晚晚都有開, 係好似舒服d。
bb就會o黎緊8月出世, 到時我會買多一部機擺廳, 因為bb除左o係房, 都會o係廳, 唔通bb出廳時, 困住兩隻狗o係房?!

我會盡量o係bb頭幾個月唔比佢地互相掂到, 因為初生b一般身子弱, 如果touchwood真係有病, 唔知賴邊個。 人人都叫我送走對狗, 但係我無, 因為佢地實在係我心中好重要, 同bb一樣, 所以我寧願自己安排好d, 做到狗b共存!!!!

大宅

國民生產總值:2971

學姬公主 寫道:
我同狗狗一齊訓架, bb就係我地大人床隔離張bb床(放到好貼), so far bb咩事都無喎.... 我養左狗狗六年都係同佢訓, 我唔會而家有左bb就要佢出廳訓啦, 好似一有bb就要趕佢出去甘, 狗狗會唔開心架...

P.S. 我放左部空氣淨化機係房....

me 2, 其實bb出世後, 你掛住揍bb, 已經會理少咗隻狗, 如果再好似趕佢出去瞓咁, 佢就會好唔開心 ga 啦 :-( , 最緊要係乾淨d. 我bb 出世幾個月啦, 都ok 喎 :-P

男爵府

國民生產總值:8395

狗狗一直都係同我地瞓,宜家都係,阿仔出世係瞓係第間房,到兩歲零過咗來同我地同埋狗狗一齊瞓。

[quote]
gijarbb 寫道:
bbdou..
唔係好明你的意思 好似你話 "BB係另一間房瞓到兩歲零" 係BB同你兩隻狗狗分開

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.