自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

囡囡好易流眼水又紅, 有冇好眼科醫生介紹??

最好荃灣區, 唔該哂
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

大宅

Re: 囡囡勁流眼水又紅左, 應該睇咩醫生??有冇好介紹??

快D去睇醫生, 睇住家庭醫生先, 近排好興紅眼症!我老媽咪巳經中左招, 初初吾知係紅眼症, 拖左好耐!以家成2星期都未好返!!!!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 囡囡勁流眼水又紅左, 應該睇咩醫生??有冇好介紹??

水晶宮

2020勳章

妳快啲帶佢去睇兒科啦.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

靚靚曲奇,

睇兒科都ok架喇....恩恩B之前都試過眼仔唔舒服...都係睇兒科

希望你囡囡快d好番啦!!

王國長老

王國長老

多謝大家關心, 睇左楊嘉祥, 好快仍一睇就話係紅眼症, 開左消炎水, 一支眼葯水, 希望快0的好番啦, 最驚惹到人呀

大宅

妳自己都要小心!希望妳囡囡快d好返, 記住要用凍滾水同佢抺乾淨對眼至滴葯水, 會好快D架!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

紅眼症好易傳染俾屋企人架
果陣我姑仔一個人有
之後佢返黎屋企傳染哂俾我地屋企人
我一家人5個
奶奶2個果邊
成7個人都中左招呀 :-(
之後我地去睇醫生
就連個醫生都中埋呀
真係小心d呀

子爵府

醒目開學勳章

你最好要每晚手洗女兒訓覺用品同抹臉毛巾,我都試過工作時惹到,要訓廳兩星期先唔會惹屋企人(果時我個女得歲幾)

結膜炎(紅眼症)~~病原體

眼睛受感染有好幾個原因。流感嗜血桿菌和肺炎鏈球菌是最常見的致病細菌。衣原體沙眼亦會令初生嬰兒和成人患上結膜炎。結膜炎亦可能由病毒所引致。細菌性和病毒性結膜炎的臨床徵狀十分相似。

病徵
病人的其中一隻眼或雙眼會排出白色或黃色的分泌物,有淚水、疼痛,眼皮紅腫,睡後眼皮粗糙,而且畏光。臨

王國長老

王國長老

Re: 囡囡好易流眼水又紅, 有冇好眼科醫生介紹??

真係唔該哂0甘多位.
不過, 有冇人有好既眼科醫生介紹, 因為囡囡隻右眼平時都好易流眼水同紅, 之前睇過盲人協會既視光師話可能係鼻敏感既關係會易流眼水,但眼見佢不嬲都好怕強光, 諗住睇下專科睇下有冇得搞好佢. 唔該哂

王國長老

王國長老

Re: 囡囡好易流眼水又紅, 有冇好眼科醫生介紹??

up

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

揚莉煒媽咪 寫道:
紅眼症好易傳染俾屋企人架
果陣我姑仔一個人有
之後佢返黎屋企傳染哂俾我地屋企人
我一家人5個
奶奶2個果邊
成7個人都中左招呀 :-(
之後我地去睇醫生
就連個醫生都中埋呀
真係小心d呀

洋房

[size=x-large]祝囡囡早日康復 !

[size=medium]cookie .... Sorry!我咁樣衰 .... 有無嚇親妳呀
無論順境逆境,"波" 濤 "胸" 湧,忽高忽低 .... 我對妳嘅愛 .... 此生不變!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cookie 寫道:
多謝大家關心, 睇左楊嘉祥, 好快仍一睇就話係紅眼症, 開左消炎水, 一支眼葯水, 希望快0的好番啦, 最驚惹到人呀
[size=large]cookie

[size=xx-large]祝囡囡早日康復

BTW,介紹位眼科醫生比妳『看門口』.... Dr 許德榮(眼科)(852) 23923998

旺角 AND 銅鑼灣都有診所!
路遙知馬力,日久見人心!

王國長老

王國長老

嘩, 呢個唔係您既真身係嘛...........多謝您我囡囡好番哂, 其實呢次搞成0甘都好架, 而家佢同阿妹都唔敢捽眼喇, 呵呵呵....
主席公 寫道:
[size=x-large]祝囡囡早日康復 !

[size=medium]cookie .... Sorry!我咁樣衰 .... 有無嚇親妳呀

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cookie 寫道:
嘩, 呢個唔係您既真身係嘛...........多謝您我囡囡好番哂, 其實呢次搞成0甘都好架, 而家佢同阿妹都唔敢捽眼喇, 呵呵呵....
- - - - -
主席公 寫道:
[size=medium]祝囡囡早日康復 !

[size=x-large]真真假假
假假真真

[size=large]何需咁認真呢 :mrgreen:
路遙知馬力,日久見人心!

王國長老

王國長老

多謝哂0甘多位, 好番哂喇.
la ma.....唔該哂您呀

洋房

cookie 寫道:
多謝哂0甘多位, 好番哂喇.
la ma.....唔該哂您呀
無論順境逆境,"波" 濤 "胸" 湧,忽高忽低 .... 我對妳嘅愛 .... 此生不變!

首頁

尾頁

跳至