懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有奶樽機煲奶樽,還要用滾水煲奶樽嗎?

請問你們會否先用水煲奶樽15mins,再做奶樽機煲奶樽嗎?
我有個朋友教我這樣做會好些,但實在麻煩好多呢!!
[

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: 有奶樽機煲奶樽,還要用滾水煲奶樽嗎?

我會洗完奶樽就放入Steamer度steam, 之後安裝好放入雪櫃, 用之前再用滾水616. 如果要用水煲完先再Steam, 有

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

[quote]
DoDoDoDo 寫道:
我會洗完奶樽就放入Steamer度steam, 之後安裝好放入雪櫃, 用之前再用滾水616. 如果要用水煲完先再Steam, 有

複式洋房

係囉,又煲又steam,好麻煩唧

禁止訪問

侯爵府

我每次洗完奶樽都淨係用奶煲steam... steam 砌番好就咁放入櫃, 下一餐拎哩開奶比bb飲... stram 完都冇放過入雪櫃...

大宅

我都係洗完, 拎去steam, 放向個steamer到, 要用時拎出黎用滾水6一6佢就用啦~~

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

若茵 寫道:
點解要放入雪櫃? 雪到凍晒點用?

steam完唔係就咁放落雪櫃. steam完先放落一個盒, 跟住再將個盒放入雪櫃. 咁就可以做到完全無菌狀態~~~

臨沖奶前用熱中"浪"下先, 再加上你沖奶會落熱水, 仲點會凍冰冰?!

Otherwise, keep係steamer又焗又多倒汗水....又隔好多個鐘先用曬咁多個奶樽, 好似唔夠衛生.

我兩個小朋友都係咁處理d奶樽, 而家大既都成5歲囉....

首頁

尾頁

跳至