意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 54|主題: 153371

跳至
[元朗區] 有冇今年讀英藝NC班媽媽?

洋房

國民生產總值:234

有冇今年讀英藝NC班媽媽?

今日
HELLO, 我叫寶兒呀...01/12/2003出世. 呢個係我細老俊華...12/10/2006出世(我地兩個都係廣華FANS)

男爵府

國民生產總值:5213

Re: 有冇今年讀英藝NC班媽媽?

hello~~我今日都去咗家長會,不過軒軒就讀NCA 9月先返學.頭先軒軒直頭唔想走,勁想玩波波池

別墅

國民生產總值:800

hi~~
我仔仔都係讀ncc班呀~~
不過佢9月先開始返

大宅

國民生產總值:2199

HI, 我個囡讀NCB呀

洋房

點解你地9月先返架?? 正式上課唔係八月十四日??
你仔仔唔需要返適應班咩??
HELLO, 我叫寶兒呀...01/12/2003出世. 呢個係我細老俊華...12/10/2006出世(我地兩個都係廣華FANS)

洋房

點解大家都係NCC班, 但開學時間會唔同既

大宅

國民生產總值:2199

妳可以選8月或9月返學(交留位費時個書記會問), 如9月返, 家長就唔可以陪小朋友一齊, 我都係9月返.

洋房

國民生產總值:456

Hi all mami,
Would like to know if kids need to wear school uniform at Zenith nursery or not. And the total monthly $ like school fee & other costs. Thanks.

男爵府

sunnyfyma 寫道:
Hi all mami,
Would like to know if kids need to wear school uniform at Zenith nursery or not. And the total monthly $ like school fee & other costs. Thanks.

要著校服架, 學費 $2180. 另外書薄費$900,茶點盒水杯生日袋 $120,校服420

如果nursery就 $2380.

禁止訪問

國民生產總值:491

洋房

Hi Macymama,

係呀我個女都係細B...我同老公都估佢一定會喊.

洋房

connieckyip 寫道:
妳可以選8月或9月返學(交留位費時個書記會問), 如9月返, 家長就唔可以陪小朋友一齊, 我都係9月返.

Hello Connieck yip,
係咩....但我交留位費時完全冇人提過可以選8月or9月返學呀!! 如果9月先返咪可以比少一個月學費囉...哈哈

別墅

VV7632:
我諗住佢以家都有番d暑假班~~所以比佢9月先返~~
9月佢地就係同學仔啦~

大宅

國民生產總值:1948

connieckyip 寫道:
HI, 我個囡讀NCB呀

Hi,
我囡都係讀NCB呀!!! 佢都係8/8開始返學啦!!!!!
係呢,我都想知, 係未9月開學.真係交少一個月學費架?????
仲有, 你地係未大部份都係天水圍英藝呢????

大宅

國民生產總值:1172

here --> 天水圍~英藝家長入o黎傾o下!
一個學期有好多本書, 8月份中文書已教完一本了, BUZZ! BUZZ!英文故事書就教了一半!

別墅

LOVE-BB:
我地係8月係唔使交學費架~~
同埋係天水圍讀~

洋房

Hi,
我囡都係讀NCB呀!!! 佢都係8/8開始返學啦!!!!!
係呢,我都想知, 係未9月開學.真係交少一個月學費架?????
仲有, 你地係未大部份都係天水圍英藝呢????
[/quote]

Hello Love-BB,
我個囡都係天水圍英藝架. 你交留位費時學校有冇同你講可以選擇9月先返學呀?

男爵府

happymamma 寫道:
一個學期有好多本書, 8月份中文書已教完一本了, BUZZ! BUZZ!英文故事書就教了一半!

一個月就咁快教晒一本書?咁咪學少咗野囉
但個書記姐姐同我地講8月份返去都係適應班.

大宅

國民生產總值:1948

VV7632 寫道:
Hello Love-BB,
我個囡都係天水圍英藝架. 你交留位費時學校有冇同你講可以選擇9月先返學呀?

Hi VV7632,
我記得果陣佢地都有同我講過下. 不過,佢地話可choice9月份返學嘅多數係一d在職媽媽,佢地諗住會係summer holiday帶小朋友去旅行. 所以佢地會9月份先開學.
咁......我又諗下,亞囡第一次返學.如8月份開學,我可以陪兩日,又可以知下佢返學係點,咁就比佢8月返囉. 同埋,佢地話9月返係冇左適應班嗎.

大宅

國民生產總值:1172

kapopooh 寫道:
[quote]
happymamma 寫道:

一個月就咁快教晒一本書?咁咪學少咗野囉
但個書記姐姐同我地講8月份返去都係適應班.[/quote]

返學適應都要學習架! 睇番上年, 10月尾就第一次評估!
我自己就掌握唔到教噤細小朋友, 去引發他去學習, 所以上年都係比佢8月返學!

12345678910... 22
跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.