跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

Re: 有冇今年讀英藝NC班媽媽?

LOVE-BB
完來咁多人都8月返學, 9月開學.係交少一個月學費架, 係呢, 妳取校服時, 有無留意ncb班有幾多人, 我見到13個, 仲有4個好似係全日班, 應該編埋同我地一班, 如果係咁, 一班都唔係好多人咋喎. 我係天水圍英藝呀.

大宅

connieckyip 寫道:
LOVE-BB
完來咁多人都8月返學, 9月開學.係交少一個月學費架, 係呢, 妳取校服時, 有無留意ncb班有幾多人, 我見到13個, 仲有4個好似係全日班, 應該編埋同我地一班, 如果係咁, 一班都唔係好多人咋喎. 我係天水圍英藝呀.

connieckyip,
我取校服時, 冇嘜無留意ncb班有幾多人呀?-(.
但佢地派左張notice,好似NCB有12人. 另,NCB/PM有4人.
同埋見到有d返8:30-9:30am, 有d返10:00-11:00am >>> 呢個就有d唔明啦!! why要分兩個時間呢???

大宅

LOVE-BB
原來o個4個係pm.
我諗分兩個時段係唔想一次過太多小朋友, 加埋家長, 因個個都係第一日返學, 可能混亂d.

禁止訪問

大宅

macymama 寫道:
仲有呀!我想問下D媽咪,你地D運動套裝條褲係咪同件衫D
質地唔同呢?我覺得襯起黎,有D怪喎!

係呀! 同埋最好用手洗, 因為會脫色, 件衫會好易起粒粒!
讀NC最好買6碼, 如果唔係下學期時, 著起運動衫腳會好窄!

禁止訪問

男爵府

macymana : 去訂校服果日我已經發覺套運動褲d質地好怪同件衫都唔match,重要係唔舒服果種,我當時都有問過書記,佢話係咁喎. 我訂咗8碼

男爵府

係呀~~各位你地留意吓個茶點杯同手巾盒個蓋有無爛,因為我尋日check,發覺個杯蓋係爛.之後打電話返學校話可以攞番去換

禁止訪問

大宅

可能我講得唔清楚, 應該係咁, 9月先返學, 唔使交8月的學費.
[quote]
connieckyip 寫道:
LOVE-BB
交少一個月學費?如果8月返,咪8月開始交囉,點會交少一個月學費??我唔明既....
我個女都係天水圍英藝,NCA班,8月開學!
仲有呀!我想問下D媽咪,你地D運動套裝條褲係咪同件衫D
質地唔同呢?我覺得襯起黎,有D怪喎![/quote]

禁止發言

大宅

哦...
happymamma : thx!好彩我係買左6碼!係呢,你個仔定女讀緊呀? LK嗎?

我個係囝囝呀! 所以今年升LK, 運動衫買咗8碼!
我囝囝N1開始讀架啦! 佢好鐘意返學架!
我都係買4碼給他, 到了NC下學期衫腳已經短及窄, 我見女仔著都係咁! 所以提吓大家買大一個碼囉!

洋房

我都覺得套運動裝好怪, 我個女讀NCC班, 我幫佢買
HELLO, 我叫寶兒呀...01/12/2003出世. 呢個係我細老俊華...12/10/2006出世(我地兩個都係廣華FANS)

禁止訪問

男爵府

macymama :因為我諗住夏季校服都只係著2個月.咁梗係買大d la.
如果你未洗,可以攞返學校換

禁止訪問

洋房

hello macymama,
我都係諗住只著2個月, 所以買大d, 費事下年著唔返.
另外今日發覺套運動衫真係好有問題, 我媽咪只係用清水洗套衫, 但係
HELLO, 我叫寶兒呀...01/12/2003出世. 呢個係我細老俊華...12/10/2006出世(我地兩個都係廣華FANS)

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

Hi all,

My daughter also study in Zenith, Her class is NCA will start in 11/8, nice to meet u all.

Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

別墅

hi..其實運動上衫不雖太大件的,因只著到一期,冬天同夏天一樣是勁起毛粒的.

首頁
12345...22

尾頁

跳至