跳至

首頁

尾頁

大宅

發現工人收埋d"頭髮", 應該點做!

今日佢去買送, 我搵佢個櫃桶 (因為我係公司用ip cam 見佢係度寫好耐野, 我打番屋企問下bb 點呀, 你做緊咩, 佢話抹地, 我諗好小事姐, 自已都會蛇王la)
跟住佢頭先去買送, 搵佢櫃桶見到用保鮮袋入住d 頭髮
一路我地既關係都好好, 佢個仔升中學無$$, 我話借比你先la, 你就快出糧, 出左糧再還比我, 手提電話都借比佢(一定要我地係屋企先用, 最多係sms 返印尼, idd 好貴) 係ip cam 度見佢都無咩野, 都會同bb 玩, 佢又好錫bb, 無做d 咩怪行為, 而佢既經濟方面係好需要呢份工, 因為佢老公有第2個女人, 佢有3個仔女要養, 所以我唔明佢收埋d 頭髮既出法點係邊, 偷錢都話知係咩原因, 收埋頭髮真係好難明
我跟住打左去第2間agent 度問, 佢話未見過wor,
佢會幫我問下佢地d 印傭

你地有無呢d 經驗呀
html

別墅

精緻種植勳章

Re: 發現工人收埋d"頭髮", 應該點做!

等我今晚幫你問下我印印先...
不過你個工人係賓賓定印印呀??

大宅

我個係印印來架
原來之前都有bk mama詆過呀

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=604283&forum=16&19
html

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

Yeah ah! very normal for them to do it! don't worry too much lah!

大宅

唔洗驚la, 而家真相大白!!

因為我打去agent 度問d 印尼女仔, 問你地信回教有d 咩習俗架, 如: m come 時唔可以拜神, 唔可以洗頭, 我問咁仲有d咩習俗呀, 佢就話"有呀, 有d 人會將d 頭髮收起, 到m 走時會掉 or 燒左去"

聽完之後放心好多, 之前真係驚架 !
html

首頁

尾頁

跳至