心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

阿媽,我叫你黎同d孫玩唔係叫你黎做鐘點

我真係服左我阿媽, 巳經唔係成日見, 久唔久叫佢黎我屋企, 多數都係工人放假或老公出差時, 原意係諗住同佢見面及可以同d孫玩, 但佢黎到第一件事一定同我"汁"屋, 個仔午睡前想婆婆講故事比佢聽, 佢話自己訓未得羅, 如要講等佢洗完碗拖埋地先, 我講左萬七咁多次呢d野等工人返黎會做, 佢就一路做一路話工人邊會做得乾淨呀, 你睇個地幾污衊, 你睇呢度幾亂. 唉, 阿媽.......

男爵府

好媽媽勳章

Re: 阿媽,我叫你黎同d孫玩唔係叫你黎做鐘點

fatping 寫道:
我真係服左我阿媽, 巳經唔係成日見, 久唔久叫佢黎我屋企, 多數都係工人放假或老公出差時, 原意係諗住同佢見面及可以同d孫玩, 但佢黎到第一件事一定同我"汁"屋, 個仔午睡前想婆婆講故事比佢聽, 佢話自己訓未得羅, 如要講等佢洗完碗拖埋地先, 我講左萬七咁多次呢d野等工人返黎會做, 佢就一路做一路話工人邊會做得乾淨呀, 你睇個地幾污衊, 你睇呢度幾亂. 唉, 阿媽.......

老人家係咁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

DEAR FATLPING:

吾好咁勞氣,的呀媽係咁架啦!我地記得第時吾好咁樣就得架啦!

我呀媽仲攪笑,次次睇我屋企好似係鄉下落黎咁,擔埋擔挑,蒸埋惠康的早餐,帶埋午飯...下午雞咁腳攪晒我成屋野...走人..

捱...呀媽!你知吾知你咁樣做係你架享受,但係我地架罪孽呀!

上一代架呀媽確實令我地無所適從啊!

吾好意思,我好似仲嘈過你...呻完...舒服晒!
betty
NNN

子爵府

我呀媽如果冇人揾佢打牌,佢至會間中上嚟玩吓bb,但其實我湊住2個抖都冇得抖,雖然你哋係唔鐘意咁樣,但我覺得你哋呀媽真係好好

子爵府

好媽媽勳章

你孝順你阿媽...所以唔想佢辛苦幫你做家務...你阿媽鍚你...先會幫你做家務...如果你下次唔想你阿媽上黎你屋企就做家務...咁下次咪同佢出街飲茶...飲完茶咪行陣街...或者去公園玩...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

男爵府

點解你

伯爵府

唉!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
我阿媽都係好攪笑架,佢次次黎我度都幾乎把整個街市搬埋黎,夠我食1個星期有多,又比$$$我個仔,次次唔係1千就伍佰,(其實我通常都唔收架,因為我都無$$比佢,但係佢次次都偷偷放係阿仔褲袋),G後先打電話話比我知,攪到我個C6好唔鍾意,佢話我阿媽係咪睇唔起佢無$$買餸,跟住佢次次都比我駡,而家好D啦!!我只係3日唔使買餸囖!!
我唯有係節日比番佢當係比佢飲茶囖!!!

伯爵府

芝達
真係有所不知, 我阿媽"茶實"唔太鍾意人上佢屋企, 我係佢個囡都係咁話, 次次都話屋企好亂要比時間佢"汁"屋, 不如黎我度, 佢又唔鍾意出街飲茶食飯, 話又貴又唔好食, 我想做孝順女只可以陪佢行下街, 但佢同我又唔鐘意帶住d細行, 佢驚悶親d細又行得唔自在.

大宅

這是福氣喲

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至