家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

洗衣機洗完衫D衫有臭味點算呀!

我家姐個洗衣機洗完d衫會有臭味,不知點算,請幫忙!她已經用了柔順劑,部洗衣機用了幾年咋!請幫忙!

禁止訪問

Re: 洗衣機洗完衫D衫有臭味點算呀!

別墅

夏天d衫吸左汗, 有時洗完都一定會有一陣up味架!! 我洗衫時一定會落滴露或威露士出o既洗衣液, 咁洗完d衫就唔會有臭味。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

重有洗衣的時間都有關係, 通常歐洲機如果有 1, 2 開始洗會洗成個幾2個鐘先洗完, 咁通常 D 人都叫你地由 3 開始洗, 其實咁樣洗衣時係短左, 但係就無經過 1,2 的浸洗情序, 咁 D 衫 D 污積同味道都無浸左出黎, 所以洗完出黎 D 衫其實都唔係咁乾淨, 當夏天一出汗就會很快有陣 UP 味. 呢個原因係阿哥上次

大宅

咁加拿大位索左汗, 黃黃地, 但件衫仲好新淨, 有無方法去汗黃ga? Thanks.

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

catjeffcat,

想問下你加漂亮水空機洗機, 個份量係多少 ??

Tks n Rgds
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

男爵府

好媽媽勳章

Hi,catjeffcat,
點樣空機洗部機? 請指教, thankyou

大宅

畀面勳章

咁d漂白水即係用空機洗還是要加埋水一齊洗呢? 請分享.
要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

各位,

我無量過份量, 唔使倒太多, 好似平時洗衫咁, 但只落漂白水, 之後開機很似洗衫咁就得架啦.... 同埋我習慣左每次洗完衫之後都唔會關門住到第二日先關門等入面無濕氣, 唔使將 D 濕氣焗住部機....

大宅

係呀,我都係咁清潔架,部機無乜臭味架

大宅

畀面勳章

catjeffcat,

Thanks for sharing !

要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

catjeffcat,

等我聽日試下, Thanks !!
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

首頁

尾頁

跳至