產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有左BB最快幾多個月可以把到脈?

我有左就2個月, 個中醫都把唔到脈, 佢話要3個月以上先把得出.

你地最快幾時把到?

複式洋房

Re: 有左BB最快幾多個月可以把到脈?

我4個月,佢

男爵府

4個月都把唔到就真係好

侯爵府

我上次有左6w, 個中醫已經把得出喇!

男爵府

jjwmkk 寫道:

8W

男爵府

jjwmkk 寫道:

8W ,10W可知性別

別墅

我都係有左6w, 個中醫已經把得出喇

禁止訪問

男爵府

hi jjwmkk, ms mak, bryan mama, cherry ....

你地個中e好勁 ... 我pm左你地, 請回覆 ... thanks!!!

我個中e初時把唔到, 之後我話我有左, 佢先話我道脈唔夠強, 所以把唔到 ...

男爵府

大廚勳章

我以前問過中醫,佢話要睇個人體質,體質好GE女士,唔使一個月已經把到,體質唔好GE,可以成2-3個月先把到

男爵府

ic ... 但我都係想搵多幾個中醫試試 ... 如果真係自己體質唔夠好, 就補下自己&個胎.

funpucca 寫道:
我以前問過中醫,佢話要睇個人體質,體質好GE女士,唔使一個月已經把到,體質唔好GE,可以成2-3個月先把到

禁止訪問

複式洋房

Ms.Mak ,

你個中醫把性別準唔準呀?

Ms.Mak 寫道:
[quote]
jjwmkk 寫道:

8W ,10W可知性別

[/quote]

男爵府

cherry,

我最近成日唔舒服, 又唔想食西藥. 如果個醫c把到脈, 我覺得佢有料d, 食佢d藥都安心d. 而且我都想快d知仔/女 ... 你有好介紹嗎? thank you ...

cherrymuimui 寫道:
GREETINGS~~
其實你都有左BB,做咩仲要去把脈呢?

男爵府

Ms Mak,

我都想知呢 ... 我想知醫c個名&tel, 可唔可以pm我?

thank you!

chiulee 寫道:
Ms.Mak ,

你個中醫把性別準唔準呀?

[quote]
Ms.Mak 寫道:
[quote]
jjwmkk 寫道:

8W ,10W可知性別

[/quote][/quote]

男爵府

性別要等到五個月先準架!!!之前都係估估吓∼∼∼∼‵

大宅

我個中醫0係我第13定14日高溫已經把倒啦.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我個中醫0係我 6 weeks 已經把倒啦.

大宅

我一直去香港大學睇中醫,有一次(個肚當時成6-7個月),有個中醫學生問個醫師可否試下把我個'滑脈 (有bb既脈象)',但個醫師話我個心臟&身子弱,個'滑脈'不明顯,好難把得出~ 於時2個學生都試下同我把脈,兩個都話唔係好feel到個脈~

男爵府

唔通我身子弱? 不過我係比較怕寒&唔捱得肚餓.

2fungs 寫道:
我一直去香港大學睇中醫,有一次(個肚當時成6-7個月),有個中醫學生問個醫師可否試下把我個'滑脈 (有bb既脈象)',但個醫師話我個心臟&身子弱,個'滑脈'不明顯,好難把得出~ 於時2個學生都試下同我把脈,兩個都話唔係好feel到個脈~

首頁

尾頁

跳至